Rendőrségi

2010.12.01. 15:31

Átalakított fegyvermásolattal ölte meg barátnőjét

A rendőrség szerint Z. Dávid lőtte le volt barátnőjét tavaly decemberben Gyálon: az iskolába igyekvő D. Bernadettet több lövéssel ölte meg a fiatalember, aki előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt állhat bíróság elé

MTI

A most elkészült vádindítványt a rendőrség megküldte az illetékes főügyészségnek – közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-vel.

Ha az ügyészség vádat emel, és bebizonyosodnak a nyomozati anyagban foglaltak, a tettét beismerő fiatalember akár életfogytiglani büntetést is kaphat.
   
Csecserits István, a főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy megérkezett a vádindítvány, amelynek feldolgozására 30 nap áll rendelkezésükre.
   
A nyomozati anyag, illetve Z. Dávid vallomása szerint a gyanúsított azt követően határozta el, hogy végez a 16 éves D. Bernadettel, miután a lány szakított vele. Először fel akarta robbantani későbbi áldozatát, de ezt a módszer bonyolultsága miatt elvetette. E helyett egy 19. századi fegyvermásolatot alakított át éles lőfegyverré, amelyhez Szlovákiában vett lőpor-alapanyagot. A lőpor előállításának mikéntjét az internetről másolta, majd az immár emberélet kioltására alkalmas fegyverrel várta a lány felbukkanását 2009. december 18-án reggel 7 óra körül
a gyáli Kacsóh Pongrác utcában.
   
A rendőrök szerint Z. Dávid jól ismerte volt barátnője szokásait, napi menetrendjét, így azt is tudta, hogy mikor és merre indul iskolába. A kora reggeli szürkületben sötét ruhában, kapucnival a fején eredt a lány nyomába, akit először a közeli erdőbe akart becsalni, de mivel nem járt sikerrel, a háta mögé kerülve közvetlen közelről többször fejbe lőtte.
   
Az ügyről másnap tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az első lövés nem volt halálos, de a lány a földre került és segítségért kiáltott. Ettől az elkövető megijedt, s hogy elhallgattassa áldozatát, nyolcszor fejbe ütötte a pisztollyal, miközben ismét tűzkész állapotba hozta a fegyvert. A második lövés halálosnak bizonyult.
   
A még aznap "képbe került" Z. Dávid beismerte tettét, amelynek nem volt szemtanúja; a lakásán a gyilkos fegyvert is megtalálták. A fiatalember egyebek mellett azt vallotta a nyomozóknak, hogy májusi szakításuk óta tervezte volt barátnője megölését. A fegyvermásolatot októberben vásárolta, a hiányzó csappantyút és a gyári feketelőport később Révkomáromban szerezte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!