Rendőrségi

2011.02.07. 19:15

Tankolt, nem fizetett - nyolc hónap felfüggesztettet kapott

Jogerősen nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki az elmúlt év végén fizetés nélkül hajtott el autójával a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkak benzinkútjától.

MTI

Az egyik kutasnak sérüléseket okozó járművezető végül önként jelentkezett a hatóságnál - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

A rendőrség annak idején közúti veszélyeztetés és cserbenhagyás vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Mint a nyomozás során kiderült, két miskolci fiatalember azzal a szándékkal állt be tankolni a kúthoz, hogy a benzinért nem fizetnek. Az egyik kútkezelőnek gyanús lett a hosszú ideig tartó tankolás, ezért odament a kocsihoz, a havas, jeges úton azonban megcsúszott és ráesett az éppen ekkor elinduló autó motorháztetejére. A jármű vezetője ráfékezett, a manőver következtében a kútkezelő az útra zuhant, a sofőr pedig megállás nélkül továbbhajtott.
   
A gépkocsi helyszínen megtalált ablaktörlő lapátja és a jármű típusa alapján sikerült beazonosítani az autót, és annak vezetőjét is. Az autót vezető férfi és társa végül önként jelentkezett, és beismerő vallomást tett.
   
Az ügyet gyorsított eljárás keretén belül zárta le a bíróság: a gépkocsivezetőt jogerősen 8 hónap börtönre ítélte, a büntetés végrehajtását 2 évre felfüggesztette, illetve a férfit 1 évre eltiltotta a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!