Rendőrségi

2013.11.15. 16:59

Külföldi munkával kecsegtetett

Szombathely - A rendőrség vádemelési javaslattal lezárta a külföldi munkával kecsegtető személlyel szemben folytatott nyomozást.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának Gazdaságvédelmi Alosztálya lezárta azt a nyomozást, amelyet szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indított egy szombathelyi lakossal szemben, 2013. februárjában.

A 31 éves feltételezett elkövető, az Interneten keresztül hirdetett külföldi munkavállalási lehetőséget, de az üzlet, az esetleges munkavállalókkal, soha sem köttetett meg. A férfi hirdetésére az ország különböző pontjairól jelentkeztek a dolgozni vágyók, akik minden esetben ügyintézési díjat fizettek a férfinek. A nyomozó hatóság az eljárás során negyvenhat sértettet hallgatott ki. A szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétséggel megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrségen gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben büntetőeljárást indítottak. Jelenleg szabadlábon védekezik.

A hatóság az ügyben folytatott nyomozást lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal 2013. november 13-én a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!