Rendőrségi

2014.11.24. 16:35

Rendőrökre támadtak - Apa és fia ellenállt az intézkedésnek

Szombathely – Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte hétfőn délután a Szombathelyi Járásbíróság azt a csákánydoroszlói férfit, akit rendőrök bántalmazásával gyanúsít a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség.

Simon Erzsébet

A Szombathelyi Járásbíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a büntetőeljárás meghiúsítása annál a férfinél, akit rendőrök bántalmazásával gyanúsított meg a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség. Ezért a bíróság elrendelte a csákánydoroszlói D. M. K. előzetes letartóztatását harminc napra. Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a 26 éves férfit, akinek jogi képviselője, dr. Hankó Faragó Miklós a határozat kihirdetése után közölte: fellebbeznek ellene.

Fotók: Szendi Péter

Már hírt adtunk róla, hogy pénteken éjjel két ittas férfi bántalmazott két intézkedő rendőrt Csákánydoroszlóban, a Fő utca egyik háza előtt. A Körmendi Rendőrkapitányság munkatársai fél tizenegy tájékán helyszíneltek egy közlekedési balesetnél: egy gépjármű kidöntött egy villanyoszlopot. Miközben a munkájukat végezték, két férfi kerékpáron közeledett a rendőrök felé – szabálytalanul, az úttest bal oldalán. A helyszínelők észlelték, hogy a két személy ittasan biciklizik. A hatóság emberei felszólították a kerekezőket, hogy igazolják magukat, mert biztonságos közlekedésre alkalmatlan állapotban vannak. Egyikük megtagadta az iratainak átadását, a másik pedig kivonta magát az intézkedés alól. A rendőrök közölték a két férfivel, hogy „megvalósították a jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértését", ezért előállítják őket. Erre a férfiak – apa és fia – bántalmazni kezdték az intézkedő rendőröket, akik néhány percig tartó dulakodás után tudták csak ártalmatlanná tenni a rájuk kezet emelőket. Közben valamelyik férfi családtagja ugyancsak nekitámadt az egyik eljáró rendőrnek, más rokonok pedig folyamatosan szidalmazták és fenyegették az intézkedő egyenruhásokat. A rendőrök rádión segítséget kértek, és az érkező kollégákkal együtt őrizetbe vettek három személyt. Az esetről a sértett rendőrök képviseletét ellátó dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvéd tájékoztatta lapunkat vasárnap.

Úgy tudjuk, a rendőröket bántalmazó férfiak büntetett előéletűek, az előzetesbe helyezett D. M. K. többször is összeütközésbe került a törvénnyel. A csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak büntetési tétele egyébként kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!