Rendőrségi

2015.03.18. 18:29

Szabálytalan szállítás miatt indult eljárás

Március 17-én és 18-án is közúti ellenőrzés keretében vizsgálta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hogy a fuvarozók betartják-e a veszélyes áru szállítására vonatkozó szabályokat. Több esetben találtak hiányosságot.

Március 17-én a 86-os főúton tartott ellenőrzést a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, mely során azt vizsgálták, hogy az arra közlekedő veszélyes árut fuvarozó járművek az ADR szabályoknak megfelelően szállítanak-e. Ellenőrizték egyebek mellett a szükséges jelölések feltüntetését, a fuvarokmányok meglétét, a tűzvédelmi előírások betartását, valamint a rögzítés szabályosságát. A szakemberek az egyik veszélyes árut szállító járműnél hiányosságot tapasztaltak, ezért hatósági eljárás megindítását kezdeményezték.

Szintén találtak szabálytalanságot és hatósági eljárást kezdeményeztek a sárvári kirendeltség szakemberei is, akik aznap egy sárvári telephelyen folytattak vizsgálatot. Március 18-án a 8-as főúton tartott közúti ellenőrzést a Körmendi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Katasztrófavédelmi Mobil Labor. Nyolc vizsgált járműből négy szállított veszélyes árut, közülük három szabálytalanul. Két esetben az áru rögzítése nem felelt meg előírásoknak, egyik autónál pedig a kötelező jelölések hiányoztak. Mindhárom esetben hatósági eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!