Rendőrségi

2011.11.21. 19:39

Alagutat ástak a nagykanizsai ékszerrablók

Filmbe illő módját választott egy tolvajbanda egy nagykanizsai ékszerüzlet kirablásának: csaknem 5 méteres alagutat fúrtak a pincerendszerben, hogy eljussanak a boltig. Két "alagútásót" még a helyszínen elfogtak, harmadik társukat keresik.

Vas Népe

A  rendőrök vasárnap éjszaka figyeltek fel a parkoló felé haladó, földes ruházatot viselő, táskákat és szerszámokat cipelő férfiakra, akik mikor meglátták a rendőröket elszaladtak.  Két 30-40 év körüli nagykanizsai férfit  - egyik kőműves volt -  még a helyszínen elfogtak, náluk betörésre alkalmas eszközöket, néhány szerszámot, valamint ékszereket és pénzt  találtak. A harmadik férfi elmenekült.

Mint kiderült, a férfiak egy közeli pincéből érkeztek, ahol a rendőrök legnagyobb meglepetésre  hatalmas kupacokban állt a föld és egy ember magasságú járat tátongott a falon, s a csaknem 5 méteres alagút vége egy ékszerüzlethez vezetett, melynek trezorjába behatoltak a tolvajok és módszeresen kihalászták amit találtak, illetve amit elértek.
A zsákmány értékét jelzi, hogy az esetről megtartott sajtótájékoztatón is rendőrök vigyázták a vagyont.


Hogy a tolvajok miként jutottak be a pincébe, miként buktak le, s hogy miért locsoltak gázolajat, arról ide kattintva olvashat, illetve további fotókat tekinthet meg a zalaihirlap.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!