Rendőrségi

2009.09.10. 10:29

Besurranó tolvajok dolgoznak az Őrségben

Körmend - Az utóbbi hetekben elszaporodtak a besurranásos lopások az Őrségben. A rendőrség fokozott figyelmet kér a lakosságtól.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Körmendi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az utóbbi hetekben (leginkább) az Őrségben elszaporodtak az utazó bűnözők által elkövetett, nagy mennyiségű készpénzt eltulajdonító lopások. Az elkövetők általában három-négy fős csoportban érkeznek egy autóval, felmérik a települést, majd "munkához" látnak. Az egyik ember autóval, távolabb várakozik a kiszemelt háztól, lényegében biztosítja a terepet. Legtöbbször idősebb emberek, nyitva felejtett házaikba surranak be a tolvajok, akik lehetnek férfiak és nők is egyaránt. A többnyire többszörösen büntetett személyek jól kiismerték már a pénztárolási szokásokat, helyeket (konyhaszekrény, ruhásszekrény) - kulcs a lábtörlő alatt vagy a virágcserép mellett. Ha otthon van a tulajdonos, akkor gáz-, víz-, vagy áramszolgáltató alkalmazottjainak adják ki magukat, vagy egyszerűen csak vizet kérnek s úgy jutnak be, elterelik a figyelmet és elviszik az értékeket.

A rendőrség kéri a lakosság segítségét, hogy ha a településen idegen, feltűnően lassan cirkáló autót vagy gyanús személyeket látnak idegen házakba, illetve udvarokra bemenni, akkor értesítsék a rendőröket a 107-es, a 94/592-630-as vagy a 94/410-023-as telefonszámon és lehetőség szerint jegyezzék fel az autó rendszámát. A rendőrség továbbá azt is kéri, hogy ne tartsanak nagyobb mennyiségű készpénzt otthon, hiszen az sokkal biztonságosabb helyen van egy pénzintézetben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!