Rendőrségi

2010.07.28. 19:59

Nyolc csecsemőholttestet találtak Franciaországban

Nyolc csecsemőholttestet találtak az észak-franciaországi Villers-au-Tertre faluban egy melléképületben, illetve egy kertben.

MTI

A feltételezett szülőket kedden előállították - közölte szerdán egy igazságügyi illetékes.

Az apát és az anyát - mindketten 45 év körüliek - a csendőrség épületében helyezték őrizet alá. A douai ügyészség várhatóan csütörtök reggel megindítja a bűnügyi eljárást.

A csendőrség még szerda este is kutyákkal folytatta a kutatást a Lille közelében fekvő Villers faluban.

A csendőröket egy ház új tulajdonosai riasztották, akik kertjükben csecsemőcsontvázakat találtak.

A nyomozás során további holttestekre bukkantak az előzőtől egy kilométernyire fekvő másik házban, ahol még az esti órákban is tartott a keresés.

Franciaországban az elmúlt években több olyan eset is történt, amikor anyák megölték csecsemőjüket és elrejtették a holttestüket.

Céline Lesage márciusban ismerte be a bíróságon, hogy hat újszülöttjét megölte, a gyermekek holttestét nylonzsákokban találták meg nyugat-franciaországi háza alagsorában.

Egy másik francia nőt, Véronique Courjault-t tavaly találták bűnösnek három újszülöttje meggyilkolásában. Kettejük holttestét a férj találta meg a fagyasztóban, amikor a házaspár Dél-Koreában élt. A bírósági tárgyaláson az elmeszakértők elmondták, hogy a nő a "terhesség megtagadása" nevű pszichológiai jelenségben szenvedett, ami azzal jár, hogy a nő nem vesz tudomást a terhességéről, nem hízik.

Németországban is történtek hasonló esetek. Egy nőt 2006-ban emberölés miatt 15 évi börtönre ítéltek nyolc újszülöttje meggyilkolásáért, akiket szüleinek a német-lengyel határ közelében lévő házában temetett el virágcserepekbe és a kerti halastóba.

 

OLDALTÖRÉS: Brutális gyermekgyilkosságok a világban

 

 

 

1996. augusztus 15. - BELGIUM: Letartóztatták a 40 éves, háromgyermekes Marc Dutroux-t, aki 1995-96-ban társaival együtt hat kiskorú és serdülő lányt rabolt el, erőszakolt meg, a hat lány közül kettőt meggyilkolt, kettőnek a halálában pedig közvetett felelősséget viselt, mivel a két kislány éhen halt. A nagy port kavart ügyben 2004. június 22-én született ítélet: Dutroux-t életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, volt felesége, Michelle Martin - aki mindenről tudott, de nem tett semmit a bűncselekmények megakadályozására, sőt két kislányt ő éheztetett halálra - 30 év börtönt kapott. Dutroux tettestársát az emberrablásokban, Michel Lelievre-t 25 év börtönbüntetésre, a negyedik vádlottat, Michel Nihoult pedig 5 év börtönbüntetésre ítélte az arloni esküdtbíróság.

1999. április - KOLUMBIA: Letartóztatták a 42 éves Luis Alfredo Garavitót, aki 1992 és 1999 között összesen 178 fiút és lányt gyilkolt meg, a szomszédos Ecuadorban pedig négyet. Papnak vagy utcai árusnak öltözve édesség vagy ajándék ígéretével csalta el áldozatait elhagyott helyekre, ahol megerőszakolta őket és végzett velük. December 17-én első bírósági perében Garavitót 52 év börtönre ítélték.

2000. március 16. - PAKISZTÁN: Lahore bírósága halálra ítélte a 38 éves Dzsaved Ikbalt, akit mintegy 100 fiúgyermek megerőszakolásának és meggyilkolásának a vádjával állítottak bíróság elé. A pakisztáni közvéleményt mélyen felkavaró rém főként az utcán csellengő szegény gyermekek közül szedte áldozatait. Holttestüket sósavban maratta szét.

2006. - NÉMETORSZÁG: 15 évi börtönre ítélték azt a nőt, aki az évek során kilenc gyermekét ölte meg közvetlenül a szülés után, majd virágvázába temette őket.

2007. február - BELGIUM: Nivelles-ben a 40 éves Genevieve Lhermitte öt, 3 és 14 év közötti gyermekének egy aznap lopott késsel elvágta a torkát, majd öngyilkosságot kísérelt meg, de túlélte. A kiérkezett mentősöket és rendőröket olyan borzalmas látvány fogadta a házban, hogy ők is pszichológusok segítségére szorultak.

2008. május 5. - NÉMETORSZÁG: Három újszülött holttestére bukkantak a Bonn közeli Wenden egyik családi házában, a fagyasztóban. A bébik testét törülközőbe csavarva találták meg. Az ügyészség egy 2003-ban és egy 2007-ben született kislány meggyilkolása miatt emelt vádat az anya ellen, a harmadik, feltehetően 1986-ban vagy 1987-ben megölt újszülött ügye ugyanis már elévült.

2008. december 4. - NIGÉRIA: Saját állítása szerint száztíz gyereket ölt meg egy férfi Nigériában, mert úgy ítélte meg, hogy megszállta őket az ördög. Tetteiről egy televíziós dokumentumfilmben beszélt, ezután vették őrizetbe hat másik gyanúsítottal együtt Mbo városában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!