Répcelak

2014.07.01. 17:15

Németh Kálmán nem indul

Répcelak – Nem indul az őszi önkormányzati választásokon dr. Németh Kálmán, Répcelak polgármestere, aki húsz évig vezette a települést.

Tóth Csongor

Sokakat meglepett a hír, miszerint húsz év polgármesterség után dr. Németh Kálmán úgy döntött, visszavonul az aktív politizálástól.

– Hatvanhárom éves vagyok, arra jutottam, itt az idő, hogy átvegyék a feladatokat a fiatalok – mondta el lapunknak a városvezető, aki képviselőnek sem jelölteti magát, az azonban nem kizárt, hogy a jövőben szakmai civil szervezetben szerepet vállalna.

Dr. Németh Kálmán ötször nyerte el a választópolgárok bizalmát független jelöltként, a baloldali pártok támogatásával. Azt mondja, több dologra is büszke: 2001-ben a település városi rangot kapott, de említette az 1999-ben átadott egészségházat, és a 2011-ben felújított Fő teret is. Mint mondta, külön örömmel tölti el, hogy a város mindig is mentes volt a politikai csatározásoktól.

– Szabó József, a jelenlegi baloldali alpolgármester nagyon jól végzi a dolgát, de a jobboldalon is több tehetséges ember dolgozik – válaszolt dr. Németh Kálmán az utódlását firtató kérdésünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!