Rendhagyó mód

2022.01.21. 15:00

Kitüntetés, fényfestés, könyvcsere

Rendhagyó módon, a járványhelyzetre tekintettel szűk körben, a szokásos gálaműsor nélkül adják át a kitüntetéseket a magyar kultúra napja alkalmából Szombathelyen.

Minden évben január 22-én ünnepeljük a Himnusz születésének napját. Az Agora által szervezett ünnepség keretében január 21-én, pénteken, 15 órakor a polgármesteri hivatal első emeleti nagytermében vehetik át a kulturális ágazatban kiemelkedő tevékenységet végző szakemberek a szombathelyi önkormányzat kitüntetéseit. A nemzeti lobogó színeibe öltözik január 22-én 16 és 20 óra között a Művelődési és Sportház és a Savaria Filmszínház. 

 

Hozd és vidd! – Könyvcserepont nyílik az Agorában. Ha valaki kifogyott az olvasnivalóból, és szívesen elajándékozná valamelyik könyvét, a sportházban megteheti: sokan együtt megtölthetik történetekkel a főbejárat mellett elhelyezett polcot. Mindenki böngészhet kedvére, és válaszhat magának könyvet, amelyet haza is vihet. A cél az olvasás népszerűsítésén túl, hogy a nyomtatott termékek ne vesszenek kárba, és minél több emberhez eljusson egy-egy kiadvány. A gyűjtőpont január 22-én, a magyar kultúra napján kezdi meg működését, a jótékony célra rendszeresített könyvespolc az épület nyitvatartási idejében érhető el a főbejárat mellett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!