Közvetlen, laza előadásmód

2022.07.05. 15:00

Zenés-táncos mulatság a Tarisznyásokkal Acsádon

A Tarisznyások zenekar bármilyen alkalomra, bármilyen korosztálynak tud műsort ajánlani, főleg általuk megzenésített versekből összeszőve. A Covid-időszak őket is megfosztotta a fellépésektől, de újra fölvehetik a fonalat. Két év szünet után a Johanneum kötelékébe tartozó acsádi otthonba térnek vissza, hogy az ott lakókkal együtt csapjanak egy jó kis zenés-táncos mulatságot.

„1990 óta folyamatosan működik zenekarunk, kizárólag élő fellépéseken sokféle hangszert szólaltatunk meg. Előadásainkon elsősorban magyar költők verseit énekelt formában adjuk elő. A dallamokat saját magunk alkotjuk, műhelymunkánk során pedig megszületik a megzenésített vers. Ismertetőjegyünk az egyszerű, közérthető zenei világ, az erőteljes, tiszta többszólamú ének, a közvetlen, laza előadásmód.” Így szól a Tarisznyások – Pados Zsolt, Kiss Attila, Molnár András – bemutatkozása. A közvetlen, laza előadásmód ma is érvényesül. Pados Zsolt azt mondja, visszajáró vendégek Acsádon, és különösen nagy öröm, hogy a kétéves szünet után most újra viszszatérhetnek. Arra készülnek, hogy zenés-táncos, jókedvű mulatság kerekedik az acsádi Johanneumban élő sérült fiatalok, fiatal felnőttek közreműködésével. Az alkalomra éppen ezért főleg folklóralapú számokkal készülnek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!