Sárvár

2013.04.20. 07:00

Újra indul a fotós klubélet

Pénteken este a Nádasdy-várban kilenc alapító taggal ismét életre kelt a mintegy harminc éve abbamaradt Sárvári Fotóklub.

Benkő Sándor

Az önszerveződő nyitott társaság taglétszáma várhatóan még nőni fog. Többéves előkészítés után Pajor András szervezésében péntek este megalakult a Sárvári Fotóklub. A mintegy húsz visszajelzés után kilenc taggal kelt életre harminc éves szünet után a fotós klubélet Sárváron.

Az alapítók - átlagban tíz éve -, valamennyien foglalkoznak fotográfiával, ketten a videózás területén szereztek már nevet maguknak - mindketten készítettek filmet, egyikük televíziónál operatőr. Másik két tag még ismeri és dolgozott is az analóg fényképezés és kidolgozás technológiájával.

Az alapító tagok közös jellemzője a fotográfia iránti elkötelezettség, a szakma minél szélesebb körű megismerése, technikai, alkotókészségi és látásmódbeli tudásának, tehetségének a tökéletesítése. A klub célja a fényképezés népszerűsítése, a város eseményeinek dokumentálása, a környezet megörökítése, a képalkotási kultúra értékeinek ápolása, fejlesztése, a klubtagok alkotói tevékenységének a segítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!