Sárvár

2015.09.22. 14:13

Kihirdették a városszépítő verseny eredményeit: házakat, erkélyeket díjaztak

Sárvár - Vállalkozás, ház és erkély kategóriában osztottak díjakat az ötödik alkalommal megrendezett környezetszépítő versenyen. Idén a díj mellé egy költeményt is kapott minden díjazott.

Budai Dávid

A Nádasdy-vár udvarán felállított nagyszínpadon adták át nemrégiben a Virágos Sárvárért környezetszépítő verseny díjait. A képviselő-testület idén immár ötödik alkalommal hirdette meg a Virágos Sárvárért környezetszépítő versenyt, amely 2013-ban és 2014-ben is kiemelkedő eredményt ért el a Virágos Magyarországért mozgalomban. 2013-ban Arany Rózsa díjjal, 2014-ben pedig a Magyar Turizmus Zrt. különdíjával jutalmazták a városszépítő munkát.

Vörös Gábor és felesége a vállalkozások kategóriájában értek el harmadik helyezést, a díjat Kondora István polgármestertől vették át. Fotó: Szendi Péter

A díjátadó háziasszonya, dr. Szijártó Valéria, Sárvár jegyzője egy Svájcban folytatott kísérlettel vezette be a díjátadót. A történet szerint önként vállalkozó családok otthonában cserepes virágokat helyeztek el úgy, hogy azonosak voltak a körülmények és a virágok gondozását is egyformán végezték a családok. Egy hónap elteltével aztán megdöbbentő különbséget tapasztaltak. Voltak virágok, amelyek szemmel láthatóan sokkal szebbek voltak, mint társaik. Mivel a körülmények azonosak voltak, adódott a kérdés: mitől érezték jobban magukat? Attól, hogy ezeket a virágokat nemcsak gondozták tulajdonosaik, hanem szerették is őket. Minden bizonnyal így volt ez a sárvári díjazottak esetében is, akiknek csakúgy, mint az ezt megelőző években, nem kellett nevezniük. A zsűri elnöke, Máhr Tivadar alpolgármester, Bokorné Csonka Judit, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület elnöke, Kondor János, a Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, dr. Kulcsár László, a Városszépítő Egyesület elnöke, dr. Szijártó Valéria, a város jegyzője és Varga Béla, az egyik kertészeti áruda és díszfaiskola tulajdonosa a város valamennyi utcáját végigjárva választotta ki a legvirágosabb ingatlanokat. Az idei díjátadó különlegessége az volt, hogy – dr. Szijártó Valéria javaslatára – minden díjazott kapott egy-egy virágról szóló verset is az értékes nyeremény mellé.

Kovács Sándor Pohárszárogató utcában található apartmanja lett az idei egyik győztes. Fotó: Szendi Péter

Három kategóriában lehetett versenybe szállni a díjakért. Vállalkozás kategóriában Kovács Sándor (Agave Apartman), erkély kategóriában Károlyi Jánosné, ház kategóriában pedig Bosnyákné Gajdor Mária vehette át az első díjat. A háztulajdonosok közül Vörös Józsefék, Tímár György, Tóth Istvánék és Nagy Lajosék különdíjban részesültek.

Erkély kategóriában a zsűri Károlyi Jánosné Laktanya utcai balkonját találta a legszebbnek. Fotó: Szendi Péter

Bosnyákné Gajdor Mária Kertekalja utcában található háza lett a legvirágosabb sárvári ház az idén. Fotó: Szendi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!