Sárvár

2015.12.20. 11:33

Felújított tornacsarnokot kaptak karácsonyra a nádasdys diákok

93 millió forint központi támogatásból újult meg a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tornacsarnoka, pénteken nagyszabású gálaműsorral avatták fel az épületet.

Cseszkó Tamás

Az eseményen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Kondora István, a város polgármestere, Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Szijjártó Valéria, a település jegyzője.

A sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tornaterme zsibongó diákoktól hangos, izgatottan gyakorolnak a táncosok, a kórus tagjai még utoljára egyeztetik a dalokat, a versmondó gyermekek is megkapják az utolsó utasításokat. Láthatóan nagyon várják már a kezdést, az iskola hagyományos karácsonyi gálaműsora ezúttal újabb műsorszámmal bővül, a felújított tornaterem átadásával. A tornacsarnok még a 70-es években épült, a vasbeton szerkezetű lapostetős épülethez az elmúlt harminc évben nem nyúltak hozzá, most központi, vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően sikerült 93 millió forint forrást szerezni a felújításra.  A projekt során megvalósult az épület nyílászáróinak cseréje, a külső homlokzati hőszigetelés, valamint a lapostető szigetelése. A rendezvényen Lakat Attila, az iskola igazgatója kifejezte köszönetét, hogy pár évvel az iskola központi épületének teljes külső felújítása után a tornacsarnok is megújulhatott.

– Délelőtt tartottunk itt egy főpróbát, és majdnem ötszáz gyermek tapsolt annak örömére, hogy végre visszakaphatták a tornatermüket.  Lakat Attila köszönetet mondott a szülőknek, a diákoknak és a testnevelő tanároknak, akik az elmúlt hetekben türelemmel vették az akadályokat.

– Jó idő esetén a szabadidőparkban, rossz időben pedig a folyosókon zajlottak a testnevelésórák – árulta el az intézményvezető. Máhr Tivadar, Sárvár város alpolgármestere ünnepi beszédében elmondta: a lezárult uniós fejlesztési ciklus utolsó projektje a tornacsarnok felújítása. – A város ki tudta használni a fejlesztési lehetőségeket, sikerült megvalósítani azokat a célokat, melyeket az évek során megfogalmaztunk – húzta alá az alpolgármester, hozzátéve, hogy a következő időszakban sem állnak meg, jelentős tervekkel rendelkeznek, mennek tovább azon az úton, melyen elindultak annak érdekében, hogy tovább fejlődjön a település.

– Ez a csarnok nemcsak az iskolai rendezvényeknek ad helyet, hanem a város számos programját fogadja be, ezért is fontos a felújítás – hangzott el. Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Vas megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos elmondta: a város vezetői régóta keresték annak a lehetőségét, hogy a tornacsarnok végre meg tudjon újulni.

– Az uniós ciklus végén maradványpénzekre lehetett pályázni, ekkor volt szükség arra, hogy mindenki megtegye a saját maga részét. A városvezetés konkrét tervekkel rendelkezett, én pedig lobbiztam, ahol csak tudtam, hogy ez a fejlesztés megvalósulhasson. Mára pedig az álomból valóság vált – mondta el Ágh Péter, aki kiemelte: ebben az évben Sárváron számos uniós és saját fejlesztés valósult meg, melyek mind azt szolgálják, hogy a város még élhetőbb és sikeresebb legyen.

– Aki iskolát épít, az a jövőnek épít –hangoztatta a képviselő, majd kiemelte: a kormány kiemelt figyelmet fordít a családtámogatási rendszer megerősítésére. – Az a cél, hogy minden magyar család saját otthonban élhessen, ezért a kormány támogatja azokat a házaspárokat, akik három gyermeket vállalnak. Ők tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást, és ugyanennyi alacsony kamatú hitelt kaphatnak – hangzott el. A beszédeket követően a Nádasdy iskola diákjainak színvonalas műsora következett, mely nagy sikert aratott, a közönség hosszú perceken át tapsolta a fellépőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!