2016.11.15. 07:56

Idősebbek napi ünnepség Sében

Sé – A faluban már régóta ilyenkor köszöntik az idősebbeket, a 65. évet betöltő nyugdíjasokat. Korábban a helyi vöröskeresztes csoport vállalta a szervezést, jó két évtizede pedig az önkormányzat ápolja a hagyományt.

Civil Tudósítónktól

Többen a régebbi szervezők közül most vendégként jelentek meg a Faluházban. Csak egy emberöltőnyi idő telt el. Egy nappal a Szent Márton-év lezárása után Sörös István polgármester Márton örökségéről is megemlékezett. Komor, néha vigasztalan hónap a november. Mécsesek, lámpák gyúlnak.

Gyújtsunk fényt a szívekben is! Hagyjunk fényt magunk után! – idézte Mécs László szavait a polgármester.A szépen megterített asztalnál a képviselők segédkeztek, süteménnyel, forralt borral, teával kínálták az idősebbeket.

A műsorban fellépett az egyik tehetségkutató műsorban feltűnt dozmati Molnár Bence, akinek nagyszülei Sében élnek és édesanyja is innen indult. Meskó Krisztián előadása után következett a finom vacsora.

Ezt követően a perenyei gyermek citeracsoport a környéken gyűjtött népdalokkal lépett fel. Medgyesy S. Norbert és Dömény Krisztián tanár urak tanítványai elbűvölték a közönséget. Büszkék lehetnek a séiek, hogy a csapatban séi szereplők is vannak, akik régóta járnak át a társközségbe zenét tanulni.

Fotó: Pataki András

Az önkormányzati képviselők minden jelenlévő idősebb vendéget ajándékkal leptek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!