Söpte

2016.02.28. 19:46

Tudatosan akadályozzák Söpte fejlődését?

Söpte - Büszkén vezet minket körbe a faluban Nagy Róbert, Söpte polgármestere. Mindenekelőtt azt szögezi le, hogy még rengeteg a tennivaló, tele van tervekkel, ötletekkel, korántsem elégedett, ám mint mondja, az előző évekhez képest úgy érzi, nincs oka a szégyenre.

Cseszkó Tamás

- 2014-ben azért vállaltam számos helyi lakos felkérésére, hogy megmérettetem magamat, mert édesapaként úgy éreztem, azért szeretnék dolgozni, hogy a jövő nemzedékének egy élhető, fejlődő és biztonságos Söptét építsünk. Nem érdekelt a rang, a pozíció, tiszteletdíj nélkül vállaltam a feladatot - mondta el Nagy Róbert, hozzátéve, hogy a mai napig óriási lelkesedés tölti el, miközben a jövő építésén dolgoznak.

Nagy Róbert a felújított Gábor Áron utcában
Fotó: Cseh Gábor

- Az elmúlt időszakban a fő feladatunk az volt, hogy stabilizáljuk a környezetünket. Úgy gondolom, eddig is szép eredményeket sikerült elérnünk. Muszáj szót ejteni arról is, hogy az előző polgármester idejében uniós forrásokból épült egy játszótér. Az Európai Unió csalás elleni hivatala szerint a piaci árnál drágábban valósult meg a beruházás, egyúttal az ellenőrző szerv szerint az is kérdéses, hogy vajon valóban tiszta volt-e a kivitelező és a beruházó önkormányzatok kapcsolata. A döntés ismert, a falunak kellett volna visszafizetnie a kapott támogatást. Rengeteg egyeztetésnek köszönhetően Ágh Péter képviselő úr közbenjárásával végül sikerült elérni, hogy ne Söpte, hanem a kormány fizesse ki a korábban folyósított összegeket kamatostul - emlékeztetett a falu első embere, aki egyúttal értékelte a képviselő-testület ellenzéki többségének az önfeloszlatásról szóló döntését is.

- Világossá vált, hogy vannak, akik önös politikai érdekek miatt folyamatosan zavart keltenek, és ezzel tudatosan akadályozzák Söpte fejlődését. Miközben számos programot szervezünk, a helyi közösség minden korábbinál erősebb, vannak olyanok, akik csak a saját egzisztenciájukat tekintik fontosnak - mondta Nagy Róbert, hozzátéve, hogy az önfeloszlatásról szóló döntés is ezt bizonyítja, hiszen igazán felelős döntéshozók a fejlesztési pályázatok idején nem a saját pozíciójukkal, hanem a falu jövőjével vannak elfoglalva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!