Söpte

2016.03.20. 19:41

Kicsik és nagyok díszítették fel a söptei tojásfát

Söpte - Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a söpteiek, az idősek Pannonhalmán kirándultak, míg a legkisebbek vasárnap felállították a falu játszóterén a tojásfát.

Cseszkó Tamás

- Fontosnak tartjuk a közösségépítést, hiszen ez az alapja falunk fejlődésének - mondta el Nagy Róbert, Söpte polgármestere, aki egyúttal büszke arra is, hogy ezen a hétvégén sem voltak tétlenek a helyiek. Cseresznyák Miklós helyi képviselő kezdeményezésére egynapos kirándulást szerveztek Pannonhalmára, amelyen a helyi nyugdíjasok vettek részt. Méghozzá díjmentesen, mivel a polgármester és Cseresznyák Miklós lemondtak a tiszteletdíjukról.

- Úgy döntöttünk, hogy ezen összegeket különböző értékteremtő rendezvényekre ajánljuk fel. Öröm számunkra, hogy feledhetetlen perceket szerezhettünk azoknak, akik sok munkával dolgoztak Söpte előbbre jutásáért - fogalmazott a polgármester, majd elárulta, a kirándulás során megnézték a könyvtárat, a bencés apátságot és a múzeumot, végül mindenkit vendégül láttak egy ebédre.

Vasárnap tovább folytatódott a húsvétváró programsorozat, délután állították fel a kisgyermekes családok a tojásfákat. A jó hangulatú családi rendezvényen sok szorgos kéz dolgozott a díszeken.

A rendezvények nem érnek véget, szombaton 15 órától húsvétváró családi nap lesz az általános iskolában, ahol fellép többek között Nagy Jonathan bűvész, Mutyi bohóc és társulata, de izgalmas vetélkedő is várható, ahol családok mérhetik össze erejüket.

- A nyugdíjasok mellett gondoltunk a családosokra is, április 2-án szintén a polgármesteri keretem terhére buszos kirándulást szervezünk Bécsbe, ahol egyebek mellett a schönbrunni kastélyba látogatunk majd el - tájékoztatott Nagy Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!