Sport

2009.01.03. 03:29

Megnyitotta kapuit a régi lőtér

<b>Szombathely</b> (tg) - Egy egymillió forintos beruházás, felújítás után a napokban ismét megnyitotta kapuit a Puskás szakképző alagsorában lévő régi lőtér.

Tóth Gábor

A Puskás szaképző alagsorában lévő lőtéren az MHSZ-es időkben lüktető sportélet zajlott. Hosszú évek óta azonban már csak raktárként funkcionált. Az iskola két oktatója, Varga Jenő és Varga István gondolt egy merészet, és fáradozásuknak köszönhetően a napokban ismét megnyitotta kapuit a lőtér. A felújításhoz, a technikai eszközök beszerzéséhez szükséges közel egymillió forint az iskola, a Puskás DSE, valamint a megyei sportigazgatóság segítségével jött össze. Három lőállás, 10 méteres lőtáv és a legmodernebb technikai felszerelés várja a - légpuskás és a légpisztolyos - sportág kedvelőit a jövőben.

- Számítógép-vezérelt rendszer vetíti ki a célpontokat, és azonnal rögzíti, értékeli a találatokat, valamint a legkorszerűbb fegyverekkel lehet lőni - tudtuk meg a részleteket Varga Jenőtől, a Puskás Diáksport Egyesület elnökétől. - A mai világban örülni kell minden apróságnak, így ennek az újraéleszett lőtérnek is. Márciusban a városi szabadidősport szövetséggel karöltve máris szeretnénk megrendezni a városi diák lö- vészbajnokságot. Meglepően népszerű ez a sportág a megyében, amatőrök és profik is érdeklődtek már a lőterünk iránt - igyekszünk mindenkit kiszolgálni. Bízunk abban, hogy a lőterünk a város, a megye sportéletében jelentős szerepet tölt majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!