Sport

2009.04.10. 02:28

Vasi Diáksport Napok: sok nevező, jó hangulat

Szombathely - Tegnap kezdődött, ma fejeződik be a Vas Megyei Sportigazgatóság által már 20. alkalommal megrendezett - nagy népszerűségnek örvendő - Vasi Diáksport Napok.

Tóth Gábor

Tegnap reggel Újperintben, a Király Sportcentrumban kezdődött a hagyományos erőpróba: a tavaszi szünetben a sportolást választó diákok kispályás fociban, dartsban és tekében mérték össze tudásukat. A nyárias időben óriási volt a nyüzsgés a sporttelepen. Az általános iskolás focisták négy füves kispályán reggeltől kora délutánig rúgták a labdát - a középiskolások tornája ezúttal elmaradt. Egészen pontosan 29 csapat nevezett, de a létszámot természetesen a szülők, a testvérek, a barátok is felduzzasztották - akik persze a hangulatot is emelték.

- Szét kell nézni csak a sporttelepen, ez a rengeteg gyerek azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága a rendezvénynek - summázott elégedetten a Vas Megyei Sportigazgatóság munkatársa, a Vasi Diáksport Napok főszervezője, Pálóczi László. - Ráadásul nemcsak szombathelyi iskolák neveznek, hanem egyre több városkörnyéki intézmény vesz részt a sportnapon, sőt a megye legkülönbözőbb pontjairól érkeznek csapatok.

A sportigazgatóság munkatársai egyébként különböző korcsoportokban hét sportágban hirdettek versenyt. Tegnap ugye a focistáké, a tekéseké és a dartsosoké volt a Király Sportcentrum. Ma a röplabdások, a kosarasok, az asztaliteniszezők és a sakkozók tehetik próbára tudásukat. A röplabdameccseknek a Kereskedelmi (9.00), a kosárlabda-mérkőzéseknek pedig a Gépipari (9.00) ad otthont. A pingpongosok az Aranyhíd (9.00) intézményében meccselnek, míg a sakkozók a Kereskedelmiben (9.00) ülnek asztalhoz. Mozgalmas nap vár tehát a diákokra.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!