Sport

2009.07.02. 02:28

Bíró Dorottya remekül úszott: bronz a felnőtt magyar bajnokságról

Szombathely - A 111. Allianz felnőtt magyar úszóbajnokságon Egerben egy harmadik és két ötödik helyezést szerzett a szombathelyi Bíró Dorottya.

Vastag Nándor

- Csak egy versenyzővel vettünk részt a bajnokságon, akik még indulhattak volna, azok Athénban, a nemzetközi diákjátékokon szerepeltek - mondta a Vízmű SC vezetőedzője, Karvalics Péter. - Bíró Dorottyával pedig maximálisan elégedettek vagyunk, mindhárom versenyszámában kitett magáért. Titkon csak 100 mellen bíztunk éremben, de már az 50 mell is nagyon jól sikerült, így 200-on is reménykedtünk a dobogós helyezésben - végül ötödik lett, ami szintén jó teljesítmény. A vasárnapi 100 mell fináléban azonban lemaradt a bronzéremről. Délelőtt - hogy ne legyen üresjárata, és a versenyritmusa megmaradjon - az 50 gyors előfutamában és középdöntőjében úszott. Dorottya még fiatal, agilis versenyző, elvitte a hév. Új egyéni csúcsot ért el, de valószínűleg később ezért hiányzott a dobogóra lépéshez szükséges két tized. De szép eredmény az egy harmadik és két ötödik helyezés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!