Sport

2009.09.10. 02:27

Nyitány a kézilabda NB II-ben: kikapott a Gotthárd, bajban a SZoESE

Ács, Szombathely - Vereséggel kezdte a pontvadászatot a Szentgotthárd NB II-es férfi kézicsapata. A létszámgondokkal küzdő SZoESE kérvényt nyújtott be a szövetséghez: a klub ificsapat nélkül szeretne nekivágni a bajnokságnak.

Tóth Gábor

Ácsi Kinizsi-BorHotel Szentgotthárdi KK 29:23 (9:10). - Ács, 150 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Bakos, Mihály.

Szentgotthárd: Monek - Kocsis Gy. 5, Kozák 4, Ernst A. 2, Kocsis A., dr. Woth 2, Császár 2. Csere: Vilics L. 3, JAKAB 5, Ernst P., Vilics Á., Poszavetz, Szűcs, Puskás. Játékos-edző: Ernst Attila.

A gotthárdiak teljesítményén még érződött, hogy nem lendültek igazán játékba, ennek ellenére jó ideig uralták a meccset, rendre két-három góllal vezettek (40. perc: 14:16). Ám egyre többet hibáztak - támadásban és védekezésben is -, a hazaiak pedig nem adták fel, és a hajrában megfordították az állást (50. perc: 21:18). Az utolsó percekben mindent egy lapra téve rohamozott a Gotthárd, ám a kapkodó játék nem párosult gólokkal. A győzelmet megérdemelte az Ács, de a különbség túlzott. - Ifi: 27:17 (10:9). - Jó: Páli (kapus).

A Szombathelyi Egyetemi SE komoly létszámgondokkal küzd, nem tud ifjúsági gárdát kiállítani. A versenykiírás szerint viszont a kluboknak kötelező egy utánpótláscsapatot is versenyeztetni. Ezért a klubvezetés kérvénnyel fordult a kézilabda szövetség illetékeseihez: a SZoESE utánpótláscsapat nélkül szeretne nekivágni a bajnokságnak. Napokon belül kiderül, hogy mi lesz az egyetemisták sorsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!