Sport

2009.09.01. 02:29

Pars második Kozmus mögött a zágrábi atlétikai Grand Prix-viadalon

Zágráb - Pars Krisztián második lett Primoz Kozmus mögött a zágrábi atlétikai Grand Prix-viadalon. A szlovén olimpiai és világbajnok átvette a világranglista-vezetést a vasi kalapácsvetőtől.

Horváth Erika

A berlini világbajnokság óta először találkoztak nemzetközi versenyen a kalapácsvetők. A tegnapi zágrábi Grand Prix-viadal kilenc dobója között ott volt a vb első öt helyezettje, és még ketten a döntőből. Jó alkalom volt tehát ez a Berlinben nagy csalódásra negyedik helyet szerző Pars Krisztiánnak, hogy visszavágjon riválisainak. Nos, félig-meddig sikerült. 

Negatívum, hogy ez a versenye is hasonlatos volt a vb-hez abból a szempontból, hogy most is csupán két érvényes dobása volt - a második 79,18 és a hatodik 78,21 -, ám előbbi itt elég volt a második helyhez (Berlinben bronzérmes lehetett volna ezzel az eredménnyel.) Az olimpiai és világbajnok Kozmusszal viszont nem tudta felvenni a versenyt; a szlovén négyszer is 80 méter fölé dobta a kalapácsát, idei legjobbjával, a 81,77 méterrel - ami egyben versenyrekordot is jelentett - letaszította a világranglista éléről is Parsot. A vb-érmesek közül Zagornij megismételte harmadik helyét, ezúttal az ezüstérmes Ziolkowski csúszott le a dobogóról.

Németh Zsolt másik két versenyzője közül a horvát színekben versenyző vb-hetedik Haklits András hatodik lett idei legjobbjával, 77,65 méterrel, míg az idei U23-as Eb-n negyedik Németh Kristóf kilencedikként zárt 72,11-dal - neki is ez volt a legjobb eredménye ebben az évben.

Férfi kalapácsvetés: 1. Primoz Kozmus (szlovén) 81,77 - a világ idei legjobb eredménye, 2. Pars Krisztián (Dobó SE) 79,18, 3. Alekszej Zagornij (orosz) 78,88, 4. Ziolkowski (lengyel) 78,71, 5. Al-Zankawi (kuvaiti) 78,52, 6. Haklits András (horvát) 77,65, 7. Litvinov (német) 76,99, 8. Charfreitag (szlovák) 73,62, 9. Németh Kristóf (Dobó SE) 72,11.

Szerdán Celjében csap össze ismét Pars és Kozmus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!