Sport

2010.04.14. 14:50

Bombagól hetven méterről

Nem kevesebb mint hetven méterről lőtt gólt a Kemenesmagasi elleni hétvégi megyei I-es bajnokin a toronyiak hátvédje, Sallér Dániel.

Pum András

Ha felvétel készül róla, minden bizonnyal már bejárta volna az ismert videómegosztó oldalt Sallér Dániel vasárnapi bombája. A toronyi együttes 24 esztendős hátvédje ugyanis egy hetven méteres felszabadító rúgásból talált be a vendég Kemenesmagasi hálójába. A dolog érdekessége, hogy a magasi csapat mestere, Dobány Gábor a szünetben cserélt kapust, Simont Lászlót Bíró Tibor váltotta.

- Az a helyzet, hogy amikor láttam, hogy a labda a hálóba vágódik még nem tudatosult bennem, hogy milyen messziről is lőttem gólt - mondta Sallér Dániel. - Este amikor leültem a számítógép elé, és elolvastam a Vas Népe internetes oldalán, hogy ez egy hetven méteres lövés, nos akkor már rájöttem, hogy ez tényleg nem mindennapi gól volt. A félidőben 2:1-re vezettünk a Kemenesmagasi ellen, majd a szünet után hamar egyenlítettek a vendégek. Az 52. percben ismét a vendégek támadtak, a saját tizenhatosunknál elém pattant a labda, én pedig ahogy álltam, egy hatalmasat belerúgtam. Annyit láttam, hogy az ellenfél kapusa a tizenegyespontnál áll, ám a labda egyet még lepattant előtte, majd már hiába vetődött, fölötte a hálóba vágódott. Nem tagadom, magam is meglepődtem, hogy a felszabadító rúgásomból ekkora gól lett, hiszen a tizenhatosunk előtt, a félkörnél álltam, azaz nem lehettem messzebb a saját kapunktól 20-25 méterre. A társak persze gratuláltak, azt viszont sajnálom, hogy hiába lőttünk odahaza három gólt is, a vége 3:3 lett.

- Természetesen nem volt tudatos a lövésem, ugyanakkor korábban, még a megyei II-ben is szereztem hasolóan nagy gólt, akkor ha jól emlékszem mintegy ötven méterről találtam a hálóba. A lövőerőmmel tehát nincs gond, sokszor tűzöm rá 25-30 méterről a labdát - fogalmazott a futballista.

- Dániel rendkívül jó lövőerejű játékos, emlékszem mielőtt anno feljutottunk a megyei I-be, a Gyöngyöshermán elleni megyei másodosztályú, sorsdöntő meccsen rúgott egy iszonyúan nagy gólt - jelezte dr. Zsemberi György, a Torony edzője. - Ügyes játékos, az edzéseken is bátran elvállalja a szabadrúgásokat, kár, hogy annak idején nem mondjuk a Haladásban kezdte a játékot, hiszen ha iskolázott futballista lenne, még többre is vihetné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!