Sport

2010.05.04. 12:14

Pakson a körmendi kosárcsapat: a bajnoki döntő a tét

Szerdán elkezdődnek a kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásának az elődöntői. A MJUS-Fortress Körmend csapata 18 órás kezdéssel az Atomerőmű vendégeként lép pályára.

Vastag Nándor

A két csapat nagyon kiegyensúlyozottan teljesített a bajnokság alapszakaszában: a második Atomerőmű és a harmadik Körmend is 197-es mutatatóval zárt, s közöttük az egymás elleni eredmény döntött. Tavaly ősszel Pakson 73:52-es vereséget szenvedtek a piros-feketék, akik idén februárban 86:71-re verték a riválisukat. A két meccs között azonban mindkét oldalon változott a felállás. A vasiaknál Diakitét Alekszejev, Grahamet Booker váltotta, az ellenfélnél Dzunics Braniszlav edző helyét Horváth Imre foglalta el a kispadon, English helyére pedig Lagrange érkezett.
Sőt február óta is erősítettek az együttesek: a Körmendhez  Boldizsár és Németh István, míg a Pakshoz Walker csatlakozott. A Rába-partiak kerete mindenesetre erősebbnek tűnik, de a tolnaiaknak kedvez, hogy hazai pályán kezdik a párharcot.

- Úgy gondolom, mindkét csapat egyforma eséllyel küzd a továbbjutásért. A pályaelőny ugyan a paksiak mellett szól, de már az első meccsen szeretnénk meglepni őket - mondta Sabáli Balázs, a piros-feketék edzője. - Kétarcú csapatuk van több szempontból is. Szenzációs győzelmek mellett képesek gyengébb pozícióból is nyerni, illetve szerkezetileg is kétféleképpen játszanak. Gulyással a cententerposzton dominánsabbak, míg Walkerral, Clarkkal és Dillel alacsony, mozgékonyabb szerkezetben játszanak. Arról nem is beszélve, hogy a palánk alól és kívülről is nagyon veszélyesek a játékosai. Talán Horváth Ákos a legponterősebb, de a többieket sem szabad lebecsülni. A védekezés mindkét csapatnál nagyon fontos, azért elsősorban a pontosabb és eredményesebb támadójáték döntheti el a mérkőzéseket. Fontos még, hogy a gyors indításaikat megakadályozzuk  ha könnyű kosarakat kapunk, az megbosszulhatja magát. Kicsivel ugyan többet pihenhettünk az elődöntőre, de nem hinném, hogy számítana. Nálunk mindenki egészséges és minden lehetőségre felkészültünk.

-  Az elmúlt két hetet figyelembe véve a négy elődöntős csapatból a Körmend van a legjobb formában - tudtuk meg Horváth Imrétől, a Paks trénerétől. - Jó ritmusban játszanak, Boldizsár és Németh István szerződtetésével pedig hosszabb lett a kispaduk. A párharcban az első mérkőzés kulcsfontosságú lehet. A rivális kicsivel többet tudott készülni az elődöntőre, ráadásul nekünk nagyobb a tét is, a pályaelőnyt meg kell tartani. Bár később vissza lehet szerezni, de nem jó dolog rögtön az elején elveszíteni. Körtélyesi idén már nem játszhat, de a többiek kisebb betegségek és sérülések ellenére ott lesznek a kezdésnél.


A mérkőzésen a Valovics, Cziffra, Kiss bírói hármas fújja a sípot.

A találkozóról honlapunkon online közvetítést olvashatnak!

A másik elődöntőben a ZTE fogadja a Szolnokot (18.30, Sportklub).

A negyeddöntőben a Körmend 3:0-val búcsúztatta a Falco KC-t, míg az Atomerőmű 3:1-gyel lépett túl a Kecskeméten. Az alföldieknek mindkét paksi meccsükön  jó esélye volt a győzelemre, a szünetben több mint tíz ponttal vezettek, ám a második félidei játékukkal Mészárosék mindkétszer megmenekültek a  kudarctól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!