Sport

2010.06.19. 02:29

Rajt a Bükfürdő-ralin

A Karpackie-Groupama Bükfürdő-ralin a versenyzők pénteken csak felvonultak, ám ma és holnap már a helyezésekért küzdenek.

Vastag Nándor

Egy év után szünet után tért vissza a rali-országos bajnokság népes mezőnye Vas megyébe, bár a versenyközpont közben Szombathelyről Bükfürdőre költözött. A pályák viszont nem változtak, ma 8 órakor a káldi körjellegű gyorssal kezdődik meg a száguldás, míg az ugratója miatt nagyon népszerű söptei szakaszon vasárnap 9.30-tól és 13.30-tól csodálhatók meg a tökéletesen felkészített Mitsubishik, Suzukik, Hondák, Renaultok, vagy éppenséggel Ladák. A benzingőz szerelmesei már várták a rali visszatérését, pénteken szép számmal tették tiszteletüket az ünnepélyes rajtceremónián. A versenyzők közül többen izgulva, mások bizakodva vártak a sorukra, majd mikor szigorúan egyesével a fürdő előtt felállított rajtkapuhoz értek, röviden szóltak az esélyekről, reményekről. A kellemes időben elkezdődött, de esőben véget ért rövid felvezetőn ott voltak a szombathelyiek is: a Suzuki Swift Sportot kormányzó Magyar Miklós - akinek navigátora, Budai Annamária meggyógyult betegségéből -, az ugyancsak Suzukival induló Rácz testvérek, Attila és Szabolcs, valamint a navigátor Kiss Patrik, aki a Mitsubishit vezető Balogh Jánosnak segít. A könnyed felvezetés után érdemes lesz a gyorsaságikra is kilátogatni, hiszen az eső miatt csúszássá vált murváspályákon vélhetően számos izgalmas jelenetnek lehetünk szemtanúi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!