Sport

2010.08.06. 06:42

Bravúr! Tíz emberrel jutott tovább az ETO az Európa-ligában: Montpellier-Győr 0:1 - büntetőkkel: 3:4

Fantasztikus sikert ért el a Győri ETO FC: a magyar bajnoki bronzérmes azt követően, hogy az első mérkőzésen egy héttel ezelőtt hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett, idegenben - a találkozó nagy részében emberhátrányban futballozva - 1-0-ra legyőzte, majd büntetőkkel búcsúztatta a francia Ligue 1 legutóbbi kiírásában ötödik Montpellier együttesét.

MTI

Ezzel a sikerrel a Győr - a Debrecenhez hasonlóan - készülhet a selejtező negyedik fordulójára, amelynek sorsolását pénteken Nyonban tartják az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) székházában.

Európa Liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Montpellier (francia)-Győri ETO FC 0-1 (0-1, 0-1, 0-1) - büntetőkkel: 3-4
Stade de la Mosson, 12 ezer néző, v.:
Gestranius (finn)
Továbbjutott: a Győri ETO FC, büntetőkkel
gólszerzők: Babic (40.)
kiállítva: Stanisic  (45.)
sárga lap: Collin (75.), Spahic (114.), Giroud (117.), Saihi (118.), illetve Stanisic (6., 45.), Babic (90.), Aleksidze (93.)

Montpellier: Jourdren - Collin, Spahic, Yangambiwa, Stambouli - Estrada, Saihi, Marveaux (S. Camara, 63.) - Ait-Fana, Giroud, Kabze (Belhanda, 63.)
Győr: Stevanovic - Babic, Djordjevic, Stanisic, Szabó O. - Pilibaitis, Ceolin (Copa, 66.), Nicorec (Fehér Z., a szünetben), Tokody, Koltai (Cetkovic, 78.) - Alekszidze
    
 Az első néhány perc kivételével a Győr rendkívül fegyelmezett, tudatos játékot mutatott be a Montpellier vendégeként. Pintér Attila együttese fokozatosan átvette az irányítást, majd - ha némi szerencsével is - Babic közeli fejesével megszerezte a vezetést. Ennek ellenére nem örülhetett a szünetben a magyar bajnoki bronzérmes, ugyanis Stanisicet második sárga lapja után kiállította a játékvezető.

A fordulást követően természetesen hatalmas fölényben futballozott az emberelőnyben lévő hazai alakulat, ám a Győr védelme nagyszerűen helyt állt, és nem engedett nagy ziccert a francia csapatnak. A hajrában még nagyobb lett a hazai nyomás, de gól nem született, jöhetett a hosszabbítás.
 
A ráadásban gyakorlatilag saját kapujához szegezték a Győrt, de hősies védekezéssel kihúzta kapott gól nélkül a magyar csapat, így következhettek a büntetők. A Győr a büntetőlövésekben érvényesítette "pszichikai fölényét", Stevanovic két 11-est hárított, a döntő lövést pedig Tokody Tibor értékesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!