Sport

2010.09.28. 10:01

Bajnokok Ligája: elégtételre készül az FC Barcelona

A 2009-es győztes FC Barcelona az orosz Rubin Kazany vendégeként szeretne elégtételt venni a tavaly elszenvedett 2-1-es vereségért a Bajnokok Ligája D csoportjának szerdai játéknapján.

MTI

A katalán sztárcsapat az előző kiírás azonos szakaszában előbb egy gólnélküli döntetlent ért el idegenben, majd hazai pályán kikapott a Rubintól. Josep Guardiola együttese az idén is Oroszországba látogat előbb, s bár nevezték az összecsapásra, továbbra is kérdéses, hogy a sérüléssel bajlódó Lionel Messi pályára léphet-e a találkozón. Az argentin aranylabdás másfél hete kapott rúgást a bokájára, de a vizsgálatok után kiderült, nem komoly a baj.

A BL-ben jól indult a csoportkör a Barcelona számára: két hete a görög Panathinaikoszt 5-1-re verte, míg a Kazany 1-0-s vereséget szenvedett Koppenhágában. Guardiola és kollégája, Kurban Bergyejev is a legerősebb összeállításban küldheti harcba csapatát, Messin kívül ugyanis mindenki egészséges a katalánoknál, az orosz alakulatba pedig visszatérhet az eddig eltiltását töltő spanyol védő, Cesar Navas.
 

A csoport másik szerdai összecsapásán az FC Köbenhavn a Panathinaikoszhoz látogat.

A C jelű négyesben kerül sor a játéknap rangadójára, amelyen a Manchester United vendégeskedik a Valencia otthonában. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti majd, s az angol együttes nem számíthat két meghatározó futballistája, a csatár Wayne Rooney és a középpályás Ryan Giggs szolgálataira, akik a hétvégén, a Bolton Wanderers ellen 2-2-es döntetlennel zárult bajnoki találkozón sérültek meg.

A Valencia öt forduló után az élen áll a spanyol ligában, a BL csoportkörét pedig a török Bursaspor vendégeként elért 4-0-s sikerrel kezdte. A manchesterieknek nem sikerült ilyen jól a rajt, Sir Alex Ferguson együttese két hete gól nélküli döntetlent ért el hazai pályán, a skót Rangers ellen.
 

A C csoport másik szerdai összecsapásán utóbbi gárda fogadja a Bursasport.

A holland Twente otthonában két hete 2-2-es döntetlent játszott címvédő Internazionale az A jelű négyesben a német Werder Brement látja vendégül, míg az angol Tottenham Hotspur hazai pályán küzd meg a Twentével.

A B csoportban a portugál Benfica Gelsenkirchenben, a német bajnokságban egyelőre gyengélkedő Schalke 04 stadionjában lép pályára, míg az előző kiírásban az elődöntőben búcsúzott francia Olympique Lyon Izraelbe, a Hapoel Tel-Avivhoz látogat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!