Sport

2010.09.15. 14:44

Kosárlabda Göcsej-kupa a Körmenddel és a Falcóval

A Car-inside 41. nemzetközi kosárlabda Göcsej-kupa küzdelmeit csütörtökön a MJUS-Fortress Körmend-Sopron meccs nyitja meg, utána a Falco-Szova KC Szombathely a ZTE-vel játszik

Vastag Nándor

A felkészülési időszak egyik legjelentősebb tornáját, a vasárnapig tartó Göcsej-kupát idén is nyolc csapat részvételével bonyolítják le. A körmendiek a B-csoportba kaptak besorolást: csütörtökön (15.15) a Sopronnal, pénteken (18.45) a Szolnokkal játszanak a zalaegerszegi városi sportcsarnokban, míg szombaton (18.00) a menedzserek által összeállított USA Select Basketball nevű együttest fogadják hazai pályán.

A piros-feketék múlt héten szerződtetett légiósai közül az amerikai Marcus Moore vasárnap, honfitársa, Rashad Bell hétfőn érkezett meg, míg a felkészülésbe múlt szerdán bekapcsolódott szerb-albán Ersid Ljuca a tervekkel ellentétben szombaton nem utazott haza, hanem a napokban is a csapattal edzett.

- Szeretnénk minél többször nyerni a tornán, de látszódni fog, hogy a teljes társaság csak három napja van együtt - mondta a Rába-partiak edzője, Sabáli Balázs. - Játékrendszerben tovább még nem léptünk, inkább arra törekedtünk, hogy a légiósok tisztában legyenek az alapdolgokkal támadásban és védekezésben. Fizikálisan is van elmaradásuk, ráadásul az amerikaiaknak a hosszú utazás után az átállás sem könynyű. Közülük Bellnek garantált a szerződése, de Ljucáról a Göcsej-kupa után, Mooreról pedig két hét múlva dönteni kell. Németh hiányzik majd, de korábbi sérülése után Trummer és Fodor már edzett, bár még nem tudjuk, mennyit vállalnak.

A Falco KC együttese az A-csoportba került. A sárga-feketék csütörtökön (17.00) a házigazda ZTE-vel csapnak össze zalaegerszegi városi sportcsarnokban, majd pénteken (12.45) Szombathelyen, a Sugár úti kiscsarnokban fogadják a román élvonalban szereplő Marosvásárhelyt. Szombaton (20.30) pedig az Atomerőművel meccselnek szintén Zalaegerszegen.

- Bár erőltetett menetet diktál, fontos állomása a felkészülésünknek a Göcsej-kupa - fogalmazott Nikola Lazics, a szombathelyiek trénere. - Természetesen számít az eredmény, szeretnénk jól szerepelni, de elsősorban gyakorolnunk kell a zalaegerszegi tornán. Főképpen pedig szeretném letesztelni a próbajátékon lévő, kettes poszton bevethető Clarence Gilbertet. Az amerikai fiú alig egy-két edzésen vett csupán részt, így nem lesz egyszerű beilleszteni a játékunkba, ennek ellenére igyekszem minél több lehetőséget adni neki. Pankár a térdével, Alekszejev az ágyékával, Borszéki  a derekával, Váradi pedig a térdével bajlódik - egyelőre nem tudom, hogy ők mennyit tudnak segíteni a csapatnak. A Göcsej-kupa arra tökéletesen jó lesz, hogy megtudjam, hol is tartunk a csapatépítésben, illetve miben kell még fejlődnünk.

A csoportmérkőzések után vasárnap lesznek a helyosztók. A négyesek két győztese az 12. (14.15), a másodikak a 34. pozícióért (12.30) lépnek pályára a zalaegerszegi városi sportcsarnokban. A harmadikak az 56. (10.45), a negyedikek a 78. helyért (9.00) az Ostoros Károly csarnokban játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!