Sport

2010.10.04. 13:30

Brutális: kettős lábtörést szenvedett a Newcastle középpályása (videóval)

Kettős lábtörést szenvedett vasárnap, bajnoki mérkőzésen Hatem Ben Arfa, az angol élvonalbeli Newcastle United francia válogatott labdarúgója

MTI

A 23 éves középpályás a Manchester City otthonában rendezett találkozó (2-1) negyedik percében vált hosszú időre harcképtelenné, mivel a holland Nigel de Jong brutális belépője nyomán eltört a síp- és szárkapocscsontja is.

De Jong már korábban is kitűnt durvaságával: egy márciusi barátságos mérkőzésen az amerikai válogatott Stuart Holden lábát törte el, majd a - hosszabbításban 1-0-ra elvesztett - világbajnoki döntőben karatés mozdulattal mellbe rúgta a spanyol Xabi Alonsót, amit megúszott egy sárga lappal. Vasárnapi "tarolásáért" még csak figyelmeztetést sem kapott.

 

Bert van Marwijk holland szövetségi kapitány azonnal reagált a hírre, és hétfőn kitette a Moldova és Svédország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretből de Jongot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!