Sport

2010.10.01. 17:21

Körmend: bahamai center érkezik, novemberre megoldódnak az anyagi gondok

A MJUS-Fortress Körmend kosárcsapatának pénteki évadnyitó sajtótájékoztatóján a klub pénzügyi helyzete állt a középpontban.

Vastag Nándor

A sajtótájékoztatót Zsebe Ferenc ügyvezető nyitotta meg, aki elmondta, a Közép-európai Kosárlabda Liga (CEBL) nevezési díját elutalták, a visszaigazolást Szlovákiából hétfőre várják. Kiemelte, a csapat a három évig Legea mezben szerepel. A sportruházat reklám fejében a felnőtteknek ingyen, az utánpótlásnak kedvezményes áron adja a felszerelést.

Ezután Sabáli Balázs edző vette át a szót. Szerinte nem gyengült a magyar sor, de a légiósokról csak szezon közben derülhet ki, mennyire válnak be. A kiválasztásnál az 5-ös poszt okozta a legtöbb gondot. Sok jelöltjük volt (Jerome Beasley, Ousmane Barro, Emmanuel Dies, a szerk.), de végül David Bennetre esett a választás. Mozgékony, kreatív center lehet, és egyhetes próbajátékon kell bizonyítania. A tréner Németh Istvánról is szólt, az irányító remélhetőleg két hónap múlva már teljes erőbedobással küzdhet.

A legtöbb kérdést Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos kapta az egyesület anyagi helyzetével kapcsolatban. A vezető szerint a tartozásokat belátható időn belül rendezik, novemberre utolérhetik magukat. A gondot az okozta, hogy amerikában megváltozott egy jogszabály az utalásoknál, így a tételek ellenőrzése a vártnál hosszabb időt vesz igénybe. A jövőre is gondolnak, tartalék alapot hoznak létre, hogy az Eurochallenge nevezéssel és a fizetésekkel kapcsolatos probléma ne ismétlődjön meg újra. A klub konszolidációjának a végét azonban nem tudta megmondani, mert újabb számlák, tartozások kerültek elő. A csapattal szemben pedig minimális elvárás a négy közé jutás.

A bahamai David Bennet 26 éves, 206 centis és 100 kilós center. Legutóbb az NBA alatti bajnokságban, a D-League-ben az Utah Flash csapatában szerepelt, ahol 53 meccsen átlagban 12,8 pontot és 6,8 lepattanót jegyzett. Bennet a szombati (18.00) ZTE otthonában vívott felkészülési meccsen még nem lép pályára; vasárnap indul Miamiból és várhatóan hétfőn érkezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!