Sport

2011.01.19. 12:40

Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság 2011, Szombathely: a jegyek fele már elfogyott

Vasárnap Szombathelyen, az Aréna Savariában folytatódik a Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság selejtezősorozata. A jegyek fele elővételben már elfogyott.

Pum András

A vasárnapi teremtornán az "A"-csoportban a Győri ETO, Siófok és a REAC, a "B"-be a Szombathelyi Haladás, az Újpest FC és a Pécsi MFC nyert besorolást.

- A mûfüves pálya 30x40 méteres méretébõl, és az ülõhelyek számából adódóan kétezer belépõjegyet dobtunk piacra - tudtuk meg Erdõs Lászlótól, a Borsodi Teremlabdarúgó-bajnokság egyik fõszervezõjétõl. - A Haladás több mint ezer, az Újpest és a Gyõr pedig kétszáz-kétszáz belépõt igényelt. Információim szerint jól fogynak a tikettek, nagyon elképzelhetõ, hogy vasárnap nem is nyitnak ki a jegypénztárak. A mûfüves pályát pénteken kezdjük építeni, szombaton elkészül a játéktér. Információim szerint a Haladás és az Újpest kért szombatra edzéslehetõséget. A leadott névsorok alapján kijelenthetem, hogy a csapatok a legerõsebb keretükkel érkeznek Szombathelyre - akárcsak eddig, mindenki komolyan veszi a tornát.

- A kapukat 13.30-kor nyitjuk ki - árulta el Loksa László, az Arena Savaria létesítményvezetõje. - A játéktérrel párhuzamos, hosszú lelátókon kapnak helyet a Haladás és az Újpest drukkerek, a bejárattal szembeni rövid részben a többi négy csapat szimpatizánsai. A szombathelyi- és a ÚTE-drukkereket a fõbejáraton keresztül engedjük be a csarnokba, a többeket pedig a hátsó bejáraton, a Hadnagy utca felõl.

Jegyeket Szombathelyen a Haladás-Legea ajándékboltban (Szombathely, Kossuth L. u. 20.), a Pannonsport Kft-nél (Szombathely, Welther K. u. 4.), a Relay-újságosstandnál (Szombathely, Vasútállomás) vásárolhatnak a drukkerek. A belépők egységesen 1500 forintba kerülnek, és érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket a szurkolók. A Hali-drukkereknek nem árt sietniük, hiszen az Újpest és a Győr szurkolói saját klubházukban vehetnek belépőket, tehát nem csak a vasi megyeszékhelyen lehet jegyet várásolni.

A közel 19 millió Ft összdíjazású Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokságban egyébként három selejtező helyszínen 6-6 csapat játszott illetve játszik majd a döntőbe jutásért. A selejtező csoportok győztesei és a három helyszín két legjobb második helyezettje jut tovább, a január 30-án sorra kerülő debreceni döntőbe, ahol kiegészülnek majd, a döntő rendezőjeként kiemelt DVSC csapatával. 

A Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság presztízsét növeli, a mérkőzések tétjét garantálja a közel 19 millió forintos összdíjazás. A selejtezőcsoportok helyezettjeinek pénzdíjai mellett (350 – 250 – 200 ezer forint), a végső győztes együttes 5, a második 3, a harmadik 1.5 millió forinttal gazdagszik. Természetesen lesznek különdíjak is, a bajnokság döntőjének legjobb góllövője - Fehér Miklós Díj – a Borsodi Gólkirályi címet nyeri, a bajnokság döntőjének legjobb mezőnyjátékosa - Fodor Imre Díj – és legjobb kapusa - Zsiborás Gábor Díj – egyaránt megválasztásra kerülnek. 

A „Gólvadászat” elnevezésű játék során a legszebb, legérdekesebb gólt kell „levadászni”, azaz lefényképezni mobil telefonnal, ezt követően elküldeni egy megadott SMS számra. A legjobb képek készítői ajándékot kapnak, valamint fotóik megjelennek az eseménysorozat alatt működő NSO Népsport - Borsodi Terembajnokság aloldalon. Egy szintén újszerű, ugyanakkor különleges esemény szemtanúi lehetnek a csarnokokba kilátogatók. Biztosan sokan tudják, hogy Faragó Richárd személye összeköt két sportágat. A futballt, mint sportriporter, az amerikai focit, mint tiszteletbeli nagykövet és kommentátor. Így adott volt az ötlet, hogy a hazánkban még gyerekcipőben járó, de mégis roppant látványos sportág, az amerikai foci képviselői tartsanak show – bemutatót, minden helyszínen. A Nyíregyháza Tigers, a Békéscsaba Raptors - Szeged Bats, után Szombathelyen a Haladás Crushers tart bemutatót. Természetesen, nem hiányozhatnak a programból a gyengébb nem képviselői. A mérkőzések között csinos Cheerleaders csapatok táncos, látványos, meghívásos versenye zajlik majd.

 A torna napi négy órás programjából, az MTV M2 csatornája  90 perces közvetítést ad.


SZABÁLYOK

A Borsodi Teremlabdarúgó Bajnokság minden helyszínén, egy erre a célra felépített műfüves játéktér kerül kialakításra, melynek mérete nagyobb, mint a hagyományos kispálya. A 30 x 45 méteres, palánkos játéktér, az 5 x 2 méteres kapuk garantálják az élvezetes, nagypályához közelítő, mégis technikás játékot, a sok gól lehetőségét. Az öt mezőnyjátékossal és egy kapussal zajló 2 x 12 perces mérkőzések alatt folyamatosan lehet cserélni. Ez a lehetőség is biztosítja az állandó, hatalmas iramot, a szüntelen izgalmakat és gólveszélyt. Minden helyszínen hét mérkőzésre, valamint különféle show programokra kerül sor, kb. négy órás időtartamban. 


A január 23-i, szombathelyi selejtező programja:

14.30 – A csoport bemutatása
14.40 – Győri ETO FC - BFC Siófok
15.10 – B csoport bemutatása
15.18 – Szombathelyi Haladás - Pécsi MFC
15.50 – REAC - BFC Siófok
16.45 – Újpest FC - Pécsi MFC
17.20 – Győri ETO FC - REAC
17.55 – Szombathelyi Haladás - Újpest FC
18.30 – DÖNTŐ (A csoport I. helyezettje - B csoport I. helyezettje)
19.28 – Eredményhirdetés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!