Sport

2011.01.06. 15:35

Evés közben jött meg az étvágy: dobogóra hajt a Rábatótfalu

Az előkelő negyedik helyen zárta az őszi szezont a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Rábatótfalu együttese. A megbízott edző, Császár Tamás alakulata csak rosszabb gólkülönbségének köszönhetően szorult le a dobogóról - a tréner reményei szerint csupán ideiglenesen.

Pum András

Az elmúlt szezonban a 11. helyen végzett a Rábatótfalu, így a mostani, őszi negyedik helyezés több mint dicséretes teljesítmény. A tótfaluiak a harmadik Rábapatyhoz és az ötödik Király SZE-hez hasonlóan 27 pontot gyűjtöttek, csupán a gólkülönbség dönt trió között. Pedig nem éppen nyugodt körülmények között készülhettek a szezonra Kovács Gáborék:a tréner Merkli József a bajnokság rajtja előtt két héttel lebetegedett, így amolyan "beugróként" az ifjúsági gárda irányítója, Császár Tamás vállalta magára a felnőtt együttes irányítását is. Nos, az eredmények a rábatótfalui vezetőket igazolják, jól döntöttek amikor a szakember kezébe adták a marsallbotot.

- Valóban nem voltunk egyszerű helyzetben, hiszen a rajtra edző és kapus nélkül maradtunk - jelezte Császár Tamás. - Kapusunk, Lang Dávid ugyanis az utolsó pillanatban Ausztriába igazolt, és miután a másik portás, Sömenek Róbert már a tavaszi szezonban sem nálunk védett, így gyakorlatilag portás nélkül maradtunk. Sürgősen igazolnunk kellett két hálóőrt, így szerződetttük Szakonyfaluból Vajda Csabát, valamint Apátistvánfalváról Bedi Gábort. Az első pár meccsen felváltva védtek, majd Bedinek szavaztam bizalmat, ő pedig kellemes csalódást okozott, abszolút elégedett voltam a teljesítményével. Emiatt viszont Vajda szép csendesen lemorzsolódott, így amikor Bedi Rumban munkahelyi elfoglaltsága miatt nem tudott védeni, egy mezőnyjátékos,Skaper Péter állt a kapuba. Kikaptunk 1:0-ra, de peches vereség volt, hiszen míg a rumiak egyetlen helyzetüket belőtték, addig mi tíz ziccert is kihagytunk. Kellemetlen emlék még az Újperint elleni hazai 1:1, ahol sokáig vezettünk, ám az egyik újperinti játékos beadásszerű lövése beakadt a hosszú sarokba. Visszatérve még a bajnokság elejére: az első öt meccsen csupán három ponttal lettünk gazdagabbak, ami nem sok, de tudni kell, hogy sorrendben a Szentgotthárddal, a Rummal, a Kemenesaljával, a Körmenddel és a Véppel mérkőztünk. Nem egy fáklyásmenet, annyi szent. Mégis azt mondom, ha nem tiszteljük annyira ezeket a csapatokat, másként is alakulhattak volna az eredmények. Mindegy, tavasszal bizonyíthatunk ellenük. Ugyanakkor dicséretes, hogy a komoly erőt képviselő Jánosháza ellen itthon 1:0-ra nyertünk, de a Király SZE elleni idegenbeli 1:1 sem rossz eredmény, még úgy is, hogy három kapufát is lőttünk. Ennek ellenére azt mondom, reális volt az iksz.

- Összeségében maximálisan elégedett vagyok a fiúkkal, hiszen a bajnokság előtt az volt az elvárás, hogy stabil középcsapat legyen a Rábatótfalu, messze a kiesőhelyektől - folytatta Császár Tamás. - Szűk, 15-16 fős kerettel dolgozhattam, de mivel szerencsére a sérülések és a sárga, valamint piros lapos eltiltások elkerült bennünk, így nem volt ebből gond. Stabil csapatot sikerült kialakítanom, a masszív védekezés volt a legfontosabb elvárás, de senki ne higgye, hogy végigbekkeltük a meccseket. A megszerzett labdákat igyekeztünk szó szerint megjátszani, megbecsültük, ha mi irányíthattuk a játékot. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, pontosabban javítom magam: a csapategységet mégiscsak kiemelném. Valamennyi játékosom tette a dolgát, emiatt nem érzem igazán szükségesnek a téli igazolásokat. Persze a kényszer nagy úr, tehát ha tavasszal bejön egy sérülésszéria, vagy eltiltás, akkor meg leszünk lőve. Emiatt két-három játékost mégiscsak jó lenne szerződtetni, kapusposztra ugye Bedi mellé mindenképpen kellene még egy rivális. Remélem nem lesznek távozók, bár ezt sosem lehet tudni, közel van Ausztria, onnan bármikor befuthat egy ajánlat. Szerény körülmények között, de becsületesen dolgozunk, arra pedig különösen büszke vagyok, hogy a srácok nem csak a pályán kívül, hanem azon kívül is remekül megértik egymást. A csapat 80 százaléka egyébként nem volt ismeretlen számomra, hiszen rengetegen játszottak a kezem alatt az ifjúsági csapatban. Miután a teremtornáknak köszönhetően szinte folyamatosan játékban vagyunk, így az érdemi munkát csupán a szentgotthárdi Alpokalja-kupa után, február elején kezdjük el. Bár a szezon eleji célkitűzésünk nem változott - azaz cél a középmezőny - jómagam maximalista vagyok, így  titkon abban bízom, hogy a bajnokság végeztével felérünk a dobogóra. Az éllovas Körmend és a második Jánosháza komoly játékerőt képvisel, utánuk viszont befuthatunk. Hogy velem, vagy nélkülem, ezt most még nem tudom, hiszen szerencsére, kollégám, barátom Merkli Józsi gyógyulgat, az ősszel már kijött néhány meccsünkre. Szerintem ha tavasszal teljesen felépül, az lenne az ideális, hogy ketten irányítsuk majd a gárdát. De erről még nem egyeztettünk a vezetőkkel, ez még a jövő zenéje.


A Rábatótfalu őszi gólszerzői

Kovács Gábor: 5 gól

Dancsecs Attila, Réczeg Gergő: 4-4 gól

Réczeg Adrián, Kóczán Péter: 3-3 gól

Ponácz Sándor: 2 gól

Bouti Dávid, Skaper Péter: 1-1 gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!