Sport

2011.02.22. 10:05

Gattuso fejese négy meccses eltiltást ért

Négy mérkőzésre tiltotta el hétfőn Gennaro Gattusót, az AC Milan játékosát az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, amiért múlt kedden, a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős találkozó végén lefejelte Joe Jordant, az angolok másodedzőjét.

MTI

A döntés értelmében valójában öt meccset kell kihagynia a középpályásnak, ugyanis az első felvonás során begyűjtötte második sárga lapját is, amiért szintén jár egy találkozóra szóló eltiltás. A piros-feketék csapatkapitányának három napja van a fellebbezésre, amennyiben élni kíván a lehetőséggel.
 

Az UEFA nem tettlegesség, hanem kirívóan sportszerűtlen magatartás miatt indított eljárást a világbajnok futballista ellen, aki úgy nyilatkozott az eset után, hogy Jordan skótul megsértette őt, de nem árulta el, mit mondott a tréner. Gattuso ugyanakkor jelezte: teljes felelősséget vállal a tettéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!