Sport

2011.05.05. 13:32

Büki pontlevonás: az elnök az edzőt hibáztatja

Csóka Csaba, a Büki TK elnöke azt mondja, a megóvott Bük-Hévíz meccs előtt nem kapcsolták ki a sporttelepen az internetet, csupán technikai baki miatt nem volt net. Ez az elnök szerint amúgy sem menti fel a hibázó edzőt, Takács Gábort, aki nem vette észre, hogy Horváth Gábornak öt sárga lapja van - mégis becserélte futballistát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint ismert a Bük-Hévíz (0:0) mérkőzést a zalaiak megóvták, mert a büki edző, Takács Gábor a 87. percben pályára küldte az öt sárga lapos Horváth Gábort - így a hévíziek kapták a meccs három pontját. A Büki TK elnöke, Csóka Csaba cikkünkkel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe.

Az internetet a szolgáltató nem kapcsolta ki, hiszen nem állt fenn tartozás. A hiba valószínűleg technikai eredetű. Egyébként áramszünet esetén is kézzel kell megírni a jegyzőkönyvet, és ebben az esetben sincs számítógépes rendszer ellenőrzés lehetőségére! 2011. április 22-én (pénteken) észleltük, és a szolgáltató felé jeleztük a problémát, hogy nem működik az internetes szolgáltatás. Ezzel egyidőben a HVSE utánpótlás szakágvezetőjét is kerestük telefonon. Mivel nem sikerült elérni, ezért a kialakult problémáról írásban – SMS-ben – tájékoztattuk. Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy a gépen megírt jegyzőkönyv esetén a rendszer azonnal jelzi a hibát. A rendszer csak az NB III-as bajnokságban szerzett, kapott sárga lapokat jelzi, így Horváth Gábor játékos neve mellett továbbra is – még a mai napon is - csak egy sárga lap szerepel. Az átigazolás során – melyet Takács Gábor edző intézett – a játékos meglévő sárga lapjairól (négy darab) szóló igazolás beszerzését elmulasztotta. Ettől függetlenül sajnálatosnak tartom azt, hogy a szövetség által az interneten bárki által elérhető közlönyt (adatbankot,stb ) az edző nem olvasta – ahonnan erről is tudomást lehet szerezni, továbbá, hogy a mérkőzésre nevezett csapat összeállításának kontrollját a számítógépes rendszertől várja, amit a fenti program hiba miatt úgysem jelez. Minden egyesületnek általában egy hét áll rendelkezésre a következő mérkőzésig – ez most is megvolt – arra, hogy az edző a játékosok „lapos” állásáról felkészüljön.

Sajnálatos továbbá az is, hogy a Büki TK. Labdarúgó Szakosztály új vezetőinek segítő szándékát elutasította a felnőtt csapat vezetője.

Mindezeken túlmenően bízunk abban, hogy ez az egy pont, és a valóban jogosulatlan játékos szerepeltetése nem befolyásolja a csapat bajnokságban elért helyezését.


Bük, 2011. május 2.

Csóka Csaba
Büki TK Elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!