Sport

2011.05.09. 10:30

Oross Márton szerint a Vasas ellen véget ért az őrület

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Haladás Oross Márton mesterhármasával győzte le 3-0-ra a vendég Vasast nagy lépést téve így a bentmaradás felé.

Tóth Gábor

Oross Márton a harmadik évét tapossa zöld-fehér mezben. A 2008/2009-es szezonban 30 meccsen 8 gólig jutott, 2009/2010-ben 27 mérkőzésen 7 találatot jegyzett, az idei, a 2010/2011-es kiírásban pedig 5 gólnál jár. A 30 esztendős - négy hete még a térdével műtött  támadó - a lehető legjobbkor találta meg a góllövő csukáját, hiszen a Haladás élet-halál harcot folytat NB I-es tagsága meghosszabbításáért. És három fordulóval a vége előtt nagyon jól jött a Vasas elleni győzelem, a fontos három pont.

- Korábban a másodosztályban többször is szereztem három gólt egy meccsen, az NB I-ben viszont most először tripláztam - fogalmazott Oross Márton. - Nagyon boldog vagyok, hiszen az élvonalban azért nem mindennap, nem mindenkinek adatik meg a mesterhármas  igaz, szombaton talán szerencsém is volt, jókor voltam jó helyen. A Haladásban is szereztem már győzelmet érő gólt a hajrában, lőttem gólt, adtam gólpasszt egy meccsen, de kétségtelen, hogy ilyen eredményes futballal még soha nem rukkoltam elő szombathelyi mezben. A legfontosabb viszont az, hogy a csapat nyert, és biztonságos távolba kerültünk a kiesőzónától. Talán nem kiabálom el, de én úgy érzem, hogy a Vasas elleni sikerrel véget ért az őrület, bentmaradtunk az NB I-ben. Ez a tudat pedig jobban boldogít, mint a mesterhármasom.


- Három meccsel a zárás előtt hét pont az előny a már kieső helyen álló MTK előtt. Ám szerdán éppen az MTK fogadja a Haladást. Matematikailag tehát a Hidegkuti-stadionban kell bebiztosítani a jövő évi NB I-et.

-  Így igaz, de szerintem nem kapunk ki a fővárosban. Most jó a hangulat az öltözőben, mindenkit feldobott a szombati győzelem. Lélektani előnyben vagyunk az MTK-val szemben. Ők csak akkor előzhetnek meg minket, ha mindhárom bajnokijukat megnyerik, mi meg mindet elhibázzuk - ezt nem tartom valószínűnek. Persze a szerdai meccsre azért nagyon oda kell figyelnünk. Egész évben nyomás alatt futballoztunk, jó lenne, ha szerdán hivatalosan is meghúznák a vonalat alattunk, úgy végre felszabadultan focizhatnánk, élvezhetnénk a játékot.

-  Ön is azok közé a játékosok közé tartozik, akiknek a nyáron lejár a szerződése. Hogyan képzeli el a jövőjét?
 
- Jól érzem magam Szombathelyen, szeretek a Haladásban futballozni, nem szeretnék mindenáron távozni. Ha a vezetők számítanak rám a folytatásban, úgy biztosan meg tudunk egyezni. Konkrétan még nem beszélgettünk a szerződésemről, de azt az ígéretet kaptam, hogy amint rendeződik a bentmaradás kérdése, rögtön tárgyalóasztalhoz ülünk. És ezzel egyetértek: a legfontosabb most az, hogy a Haladás jövőre is NB I-es legyen  a többi dologgal, úgy az én jövőmmel is ráérünk később foglalkozni.


Két Haladás-mérkőzés időpontja is megváltozott a héten. Szerdán 18 óra helyett 20 órakor kezdődik az MTK-Haladás derbi (SportM). A következő körben pedig az eredetileg szombatra kiírt Haladás-Ferencváros találkozót vasárnap, 17.30-as kezdéssel rendezik (Sport2).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!