Sport

2011.05.19. 09:25

Tanakajd, Szentkirály, Ják, Balogunyom: hajrá az aranyért

Öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt még négy csapatnak - Tanakajd, Gyöngyöhermán-Szentkirály, Ják, Balogunyom - van matematikai esélye a feljutásra a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjában. A négy edző - Iszak Gábor, Rudolics Norbert, Németh Zsolt, Elekes Attila - vall terveiről.

Pum András

Bár a címben azt írtuk, hogy "Tanakajd, Szentkirály, Ják, Balogonyom: hajrá az aranyért", a négy csapatos versenyfutás úgy fest két együttesre korlátozódott: a Ják és a Balogunyom kiszállni látszik az aranycsatából. Az unyomiak ugyanis szerdán az elmaradt meccsen 3:0-ra kikaptak Felsőcsatáron, míg a jákiak elsődleges célja - bevallásuk szerint - a dobogó harmadik foka. A tanakajdiak és a szentkirályiak viszont nem kertelnek: Iszak Gáborék és Rudolics Norberték sem elégednének meg az ezüsttel, ha egyszer az arany szebben csillog.

- Őszintén szólva korábban nem reméltük, hogy öt fordulóval a bajnokság vége előtt mi vezetjük a tabellát, ráadásul már öt forduló óta az élen tanyáznuk - mondta Iszak Gábor, a Tanakajd játékos-edzője. - De ha már itt vagyunk, szeretnénk megtartani az első helyet, borzasztó csalódottak lennénk, ha lecsúsznánk az aranyéremről. Úgy fest, a szentkirályi együttes a legnagyobb riválisunk és ahogy néztem a sorsolást, lesznek még kemény meccseik. Hétvégén például Jákra utazik riválisunk, de a Balogunyommal is játszanak Rudolics Norbert kollégámék. Azt jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy adott esetben mi vállalnánk-e a megyei I. osztályt - biztos, hogy több pénz kellene a magasabb szinthez és serdülőcsapatot is muszáj indítani. Mindegy, mi csak azzal foglalkozzunk, hogy az élen végezzünk, a többi nem ránk tartozik. Sok múlik a hétvégi balogunyomi bajnokin és bár utána papíron látszólag könnyebb meccseink lesznek, ez ne tévesszen meg senkit sem. Kiesőjelölt együttesek ellen játszani ugyanis nem éppen leányálom, hiszen ugyanúgy küzdenek a bentmaradásért, mint ahogy mi harcolunk a bajnoki címért. A szintén a hátsó régióban tanyázó Gyöngyösfalut például idehaza kínkeservesen csak 1:0-ra vertük meg. Sok múlik a mentális tényezőkön, azon, hogy mely játékosok bírják jobban a terhet. Észrevettem, hogy mi ugyanúgy képesek vagyunk veszekedni egymással a pályán, mint egy kiesőjelölt futballistái - márpedig az idegek harca is lesz a bajnoki hajrá. Még egy fontos dolog: remélem, hogy tiszta körülmények között fejeződik be a bajnokság, a pályán dőlnek el a dolgok. Én biztos nem örülnék úgy egy bajnoki címnek, ha tudom, hogy nem tisztességes körülmények között szereztük meg az aranyat. Mindenesetre csapatom erejét mutatja, hogy legutóbb a tavasszal remeklő Vasszécseny otthonában nyertünk 2:0-ra, márpedig ez nem kis szó. A szécsenyiek ugyanis a Balogunyomnak és a Szentkirálynak is három-három gólt lőttek idegenben. Egy szónak is száz a vége: bízom a fiúkban, bízom az aranyban.

A Tanakajd hátralévő mérkőzései: Balogunyom (idegenben), Kőszegfalva (otthon), Táplán (i), Püspökmolnári (o), Pornóapáti (i).

 

 - Ahogy eddig is, ezután is csak saját magunkkal foglalkozunk, nem igazán figyelünk a többiekre - vélekedett Rudolics Norbert, a Gyöngyöshermán-Szentkirály mestere. - Az utóbbi időben sajnos néhány játékosom azt nézte, hogy mit játszottak riválisaink, márpedig ez elvonja a figyelmet a munkáról. Sok az az öt forduló, ami még hátravan a bajnokságból, véleményem szerint ebben a kiegyenlített Szombathelyi-csoportban négy-öt csapat befuthat az első helyre. Úgy vélem, csak az utolsó fordulóban dől el a bajnoki arany sorsa. Mint említettem, roppant kiegyenlített a mezőny, ha hat-nyolc ponttal menne egy csapat, azt mondom, hogy kiemelkedik a mezőnyből, de mondjuk három ponton belüli elsőségnél már Fortunára segítsége is szükséges. Igaz, annak van szerencséje, aki megdolgozik érte. Ránézésre talán egy fokkal kellemesebb a sorsolásunk mint a tanakajdiaké, hiszen ugyan megyünk még Jákra, de például fogadjuk a Balogunyomot. Ugyanakkor a szentpéterfai túra nem ígérkezik könnyű kirándulásnak, a péterfaiak odahaza valamennyi csapatra veszélyesek. Persze szó sincs róla, hogy félnénk, együtt van a társaság, legutóbb a Kőszegfalvát úgy vertük 4:1-re, hogy hat emberünk hiányzott. Ami a jövőt illeti: kilencven százalék, hogy vállalnánk a megyei egyet és ha a szakmát rám bízzák, szívesen trenírozom a gárdát egy osztállyal feljebb is.

A Gyöngyöshermán-Szentkirály hátralévő mérkőzései: Ják (i), Felsőcsatár (o), Szentpéterfa (i), Balogunyom (o), Sé-Honvéd (o).

 
- Úgy vélem reális esélye az aranyéremre már csak a Tanakajdnak és a Szentkirálynak lehet, nekünk túl nagy a lemaradásunk - jelezte a jákiak edzője, Németh Zsolt. - Éppen ezért elsődleges célunk, hogy megőrizzük harmadik pozíciónkat, bár ha hétvégén idehaza legyőzzük a Szentkirályt, akár még őket is befoghatjuk. Szóval vasárnap este arra a kérdésre is választ kapunk, hogy lehet-e még sanszunk az ezüstéremre. A szezon előtt fiatalítottunk, sok rutintalan játékost építettem be a csapatba, ennek ellenére a dobogót vettük célba - úgy fest, a terv teljesíthető. Jómagam a Tanakajd elsőségére tippelek, jól összerakott, erős csapat, szerintem Iszak Gábor kollégámék futnak be.

A Ják hátralévő mérkőzései: Gyöngyöshermán-Szentkirály (o), Sé-Honvéd (i), Spari (o), Söpte (i), Gyöngyösfalu (o).


- Sajnos a szerdai, felsőcsatári vereséggel kiszálltunk az aranyéreméet vívott harcból - fogalmazott balogunyomi részről Elekes Attila edző. - Pedig ha nyerünk, hét pontra vagyunk az első és hatra a második helytől - öt forduló alatt ez a hátrány talán behozható lett volna. Most viszont tíz ponttal megy előttünk a Tanakajd, ez már be kell látni, túl sok. Úgy látom az első két hely a Tanakajd és a Szentkirály között dől el, mi a jákiakkal a harmadik pozícióért csatázunk. Tavaly az utolsó négy meccsünkből hármat elveszítettünk, így csak az ötödik helyen zártunk. Remélem ezúttal dobogó végzünk és bár a negyedik hely tavalyhoz képest előrelépésnek tűnik, számomra nem az: a harmadik helyre hajtok. Ha tippelném kellene, azt mondanám, hogy a stílusosan játszó Tanakajd jut fel. Mi a bajnokság előtt nem tűztünk ki konkrét célt, egyszerű volt a feladat: minél több meccset meg akartunk nyerni. Miután a szezon nagy részében a harmadik-negyedik helyen álltunk, ennél hátrább semmiképpen sem akarunk végezni, de mégegyszer hangsúlyozom: szememben a bronz ér valamit. Két éve vagyok Balogunyomban, szerintem sikerült összeráznom a társaságot, ugyanakkor arra még kevés volt az idő, hogy néhány játékos úgymond rossz felfogását megváltoztassam.

A Balogunyom hátralévő mérkőzései: Tanakajd (o), Szentpéterfa (i), Kőszegfalva (o), Gyöngyöshermán (i), Táplán (o).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!