Sport

2011.12.20. 03:28

Győrffy válogatót nyert: a párbajtőröző versenybe szállhat az Eb- és vb-részvételért

A Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője, Győrffy Kristóf megnyerte a junior párbajtőrözők legutóbbi válogatóversenyét.

Horváth Erika

A junior párbajtőrözők soros - tapolcai - válogatóján 48 fős volt a fiúk mezőnye. A Szombathelyi Vívóakadémia SE öt indulója közül a csoportjában Győrffy Kristóf százszázalékosan teljesített, öt győzelmet szerzett, Szabó Bencze, Lestár Ákos és Bakos Bálint három-három győzelemmel és két-két vereséggel szintén felkerült a táblára. Bakos a 32, Szabó és Lestár a 16 között fejezte be a küzdelmeket. Győrffy azonban egészen a dobogó legfelső fokáig masírozott. A 32 közé kiemeltként került, onnan a pécsi Peterdi 15:12-es legyőzésével lépett tovább.

A nyolcas döntőért a tatai Nagyot 15:4-re verte. Aztán a vasasos Fenyvesit 15:10-re legyűrve már a négy között tudhatta magát. Az elődöntőben Sáfáron (Balaton) kerekedett felül 15:8-ra. A fináléban a BVSC-s, ranglistavezető Hamar Balázs volt az ellenfele, akinél szintén jobbnak bizonyult 15:11 arányban. Kristóf edzője, Fatalin Károly szerint tanítványa végig magabiztosan, nagy önbizalommal vívott. Jó eséllyel vághat majd bele a jövő évi junior Eb és a vb utazó csapatába kerülésért vívandó versenysorozatba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!