Sport

2012.04.25. 08:50

Ágival a jobb1-ben, Micuval a hegyekben

Osváth Pétert és Farnadi Ágnest kérdezte Hajósi Miklós a Tatbánya Rali után.

Hajósi Miklós

Hogy értékelitek a két versenynapot?

Azzal a konkrét céllal vágtunk neki a versenynek, hogy kicsit visszarázódjunk a tél után, illetve hogy a kocsi hibái még most kijöjjenek. Mindkettő megtörtént, reméljük, hogy még tudunk javulni, és a kocsi több gondot nem tartogat már nekünk az idei évre.

Miképp sikerült kategóriában és abszolútban a verseny?

Ha minden igaz az ötödik helyen zártuk a futamot a licence-s kategóriában, az abszolútot nem is nagyon néztük még.

 

 

A Rábaring mennyire fogyasztotta az autó gumijait, futóművét?

Egész verseny alatt használt gumikkal mentünk, így mondhatjuk, hogy kuka az összes. Nem meglepetés, hiszen mindenki tudja, hogy ez a pálya gumigyilkos; most sem volt ez másként. A futóművet egyszer megütöttük egy szűk részben, nagyobb baja nem lett, de csúszkáltunk miatta sokat utána.

Milyen érzés volt ekkora mezőnyben csapatni?

Jó! Nagyon jó volt úgy menni, hogy nincs rajtad teher, vidámak az emberek, és sokan vagyunk. Jó érzéssel jöttünk haza.

Ti mentetek-e vasárnap vizes szakaszon, ha igen milyen gumival?

Mi ezt a részét megúsztuk a dolognak, bár nagyon lógott az eső lába az utolsó gyors előtt. Szerencsére ezzel a gonddal nem kellett megküzdenünk.

Kalandokban volt-e részetek?

Sajnos nekünk mindig sikerül belekeverednünk valamibe, most sem volt ez másként. A Rábaringen az első gyorson berajtoltattak közvetlenül elénk egy kollegát, aki után egy egész kört kellett mennünk. Nagyon sok időt vesztettünk vele. Bosszúsak voltunk, mert addig nagyon jónak éreztük a tempónk. Ez persze ilyenkor rányomja a bélyegét az egész versenyre, de nem tudunk már vele mit tenni. A körgyorsokon egyébként nekünk mindig odakeveredik valaki, jó lenne, ha már egyszer mellénk állna a szerencse. Technikai gondokkal is küszködtünk végig, de óriási problémánk volt.

Mi az, amit esetleg másképpen csinálnátok?

Volt pár olyan műszaki gondunk, ami kis odafigyeléssel talán elkerülhető lett volna. Ezeket most javítjuk, és reméljük, hogy az ORB futamokon már csak a versenyre kell koncentrálnunk.

Legközelebb hol indultok?

A legközelebbi futamunk az első ORB verseny lesz május közepén, Bükfürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!