Sport

2012.06.02. 11:39

Magyar győzelem az Eb-résztvevő ellen

Prága - A magyar férfi labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 2-1-es győzelmet aratott az Eb-résztvevő Csehország vendégeként.

Vastag Nándor

A magyar csapat meglepte a jövő pénteken kezdődő Európa- bajnokságra készülő Csehországot.

A 6. percben Dzsudzsák 18 m-ről gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, és a labda a bal kapufától középre rohanó Cech kezéről pattant a hálóba (0-1).

A hazaiak az első félidő közepén egyenlítettek. A 16-oson belül Juhász kicsit fogta Barost, de utána becsúszva szabályosan szerelt, a játékvezető mégis 11-est ítélt. A büntetőt Kadlec gyengén végezte el, a labda Bogdán hasa alatt épphogy átcsúszva került a kapu bal oldalába (1-1).

A hazaiak mezőnyfölénye nagyobb lett a szünet után, de a nagyon jól védő Bogdán minden próbálkozásuknak útját állta. Úgy tűnt, marad a döntetlen, ám a hajrában Dzsudzsák keresztpassza üresen találta a 16-oson belül üresen érkező újonc Gyurcsót, aki 5 méterről, éles szögből kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2).

A magyarok alig támadtak, azonban – a csehek ellen 33 éve tartó nyeretlenséget megtörve – így is bravúros győzelmet arattak.

Hétfőn egy másik Eb-résztvevő, Írország lesz az ellenfél Budapesten.

Egervári Sándor: – Okosan futballozott a csapat, pedig az ellenfél nagyon ránk erőltette az akaratát. Jó ritmusváltásokkal és fegyelmezett védekezéssel fordítottuk magunk javára az eredményt.

Prága, 15 000 néző, válogatott felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Probert (angol).

Csehország: Cech – Gebre Selassie, Sivok (Hubnik, 46.), Kadlec, Limbersky – Rezek (Rajtoral, 72.), Plasil (Lafata, 79.), Jirácek (Hübschman, 79.), Kolár (Darida, 61.), Pilar – Baros (Pekhart, 61.). Szövetségi kapitány: Michal Bilek.

Magyarország: Bogdán – Vanczák (Halmosi, 83.), Korcsmár, Juhász (Mészáros N., 39.), Laczkó – Pintér, Varga J. – Koltai (Gyurcsó, 65.), Szakály P. (Szabics, 89.), Dzsudzsák (Debreczeni, 92.) – Szalai (Németh K., 90.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Gólszerző: Kadlec (11-esbôl) a 25., illetve Dzsudzsák a 6., Gyurcsó a 88. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!