Sport

2012.08.24. 08:31

Skeet ob Oladon

Szombathely - A hétvégén a Szombathelyi Koronglövő Sportegyesület lesz a házigazdája a skeet országos bajnokságnak.

Horváth Erika

Pénteken már hivatalos edzésnap van, szombaton és vasárnap pedig élesben lőnek az idei skeet ob résztvevői – mintegy 30-an – az oladi koronglövő lőtéren.

Négy kategóriában rendeznek versenyt az olimpiai számban, a felnőtt és junior férfiak szombaton és vasárnap (három, illetve két rottéban) összesen 125 korongra céloznak, majd döntőt lőnek, a nők csak vasárnap versenyeznek 75 korongra, majd jön a döntőjük. Lesz csapatverseny is, ahol az egyesületek három tagjának összeredményét veszik figyelembe.

Nem véletlen, hogy Szombathely lehet az ob házigazdája, hiszen nagyszerű a helyszín, két pálya a legmodernebb gépekkel felszerelve várja a résztvevőket. Ráadásul a Szombathelyi Koronglövő Sportegyesület tagja a jelenlegi legeredményesebb magyar férfi skeetes, Bokor Bálint. Egy másik válogatott, Somogyi Árpád Balatonfűzfőről Szombathelyre igazolásával tovább nőtt a hazaiak esélye úgy egyéniben, mint csapatban.

Szombaton és vasárnap is 10 órakor kezdődik az ob programja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!