Sport

2012.10.05. 19:02

Egy ezüst, egy bronz

Vecsés - A HVSE sportolója, Rudolf Dávid ezüst-, a kőszegi Jankó Krisztián pedig bronzéremmel tért haza az országos serdülő ökölvívó-bajnokságról.

Tóth Gábor

A főváros melletti Vecsés adott otthont a serdülő boksz ob-nak. A háromnapos erőpróbán 49 egyesület 143 versenyzője lépett szorítóba. Vas megyéből két klub nevezett     a Haladás VSE négy, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó egyesület pedig egy ifjú sportolóval.

A HVSE öklözői, Zámbó József tanítványai közül Rudolf Dávid érte el a legjobb eredményt. Aki 49 kilóban remek versenyzéssel, magabiztosan jutott  a fináléba, ahol nagy csatában, csak 3-2 arányban maradt alul. Papp Tamás (54 kg), Habda Milán (56 kg) és Romsics Attila (65 kg) egyaránt az ötödik helyen végzett.

- Mind a négy versenyzőm helytállt az ob-n, talán ha rutinosabbak, szebb eredményt érnek el - értékelt Zámbó József, a Haladás edzője. - Rudolf Dávid második helyére különösen büszke vagyok, csak hajszállal maradt le a bajnoki címről, de én úgy vélem, hogy a mérkőzés képe alapján a pontozóbírák ítélhettek volna az ő javára is.

A kőszegi Janzsó Krisztián 52 kilóban tette próbára a tudását. Az elődöntőbe simán bejutott. Ott azonban bajai ellenfelétől, küzdelmes, szoros mérkőzésen - komoly fejtörést okozva a bíróknak  - kapott ki 3-2-re. Így az előkelő harmadik helyen zárta az ob-t.
 
- Versenyzőnk csak hét hónapja bokszol, ennek ellenére szinte maradéktalanul betartotta az edzői utasításokat, jól versenyzett, szép eredményt ért el - fogalmazott Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület trénere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!