Sport

2012.10.15. 17:45

Kung fu-érmek a Controll SE sportolóitól

Érd - A Magyar Tradicionális Kung Fu és Wusu Szakszövetség által szervezett országos bajnokság második, őszi kvalifikációs fordulóján remekeltek a Metex05-Controll SE versenyzői.

Tóth Gábor

A verseny tétje nagy volt, hiszen csak a legjobb négy közé került versenyzők kvalifikálhatták magukat a magyar bajnoki döntőre (november 17.). A szombathelyi Metex 05-Controll SE kung fu szakosztályának versenyzői jól szerepeltek az erőpróbán.

Light-contact sanda kategóriában a nők között -60kg-ban Túri Bernadett első helyezést ért el. A férfiak között -75 kilóban Cordier Bálint ugyancsak bajnok lett, míg 70 kg-ban Pintér Bálint a második helyen végzett. Ezzel az eredménnyel mindhárom szombathelyi sportoló bejutott a döntőbe.

Formagyakorlatban Lenner Tamás kirobbanó formában, magabiztosan versenyzett, mindhárom (!) felnőtt férfi kategóriában (pusztakéz, rövidfegyver, hosszúfegyver) nyert. A felnőtt nők között Túri Bernadett pusztakezes kategóriában diadalmaskodott. Ugyanitt Blaskó-Nagy Andrea második, Farkas Krisztina harmadik lett. Vagyis ebben a kategóriában a dobogó mindhárom fokára a Controll versenyzői állhattak. Túri Betti ezen kívül botban másodikként, kardban pedig harmadikként zárt. A serdülő lányok korcsoportjában Szakály Judit Sarolta kardban lett ezüstérmes.

- A versenyzőink még nem érték el legjobb formájukat, ezt a döntőre tartogatjuk. Éppen ezért nagyon jónak értékelem az érdi eredményeket. De a következő heteket is kemény munkával kell tölteni, hogy ezek az eredmények magyar bajnoki aranyakká váljanak - fogalmazott a tréner, Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!