Sport

2012.11.15. 06:55

Befejeződött az idei CERR-Cup

Szentgotthárd - Befejeződött az idei - hetedik - CERR-Cup futóverseny kupasorozat.

Horváth Erika

Hét éve debütált a CERR-Cup kupasorozat, amelyben magyar (Vas megyei), határ közeli osztrák (burgenlandi), valamint szlovén (muravidéki) futóversenyek szerepelnek. Az idei versenykiírásban 12 helyszínen lehetett pontokat gyűjteni. A sorozatra 240-en neveztek, a legtöbben Magyarországról - átlagban 50-60 vasi futó indult egy-egy versenyen. A hagyományoknak megfelelően az idei programban is három vasi viadal szerepelt: a Körbe Körmend, a szentgotthárdi Csatafutás és a kőszegi História Futás.

A speciális pontszámítás a minél több versenyen való részvételre ösztönzött. Az utolsó, a jennersdorfi állomáson díjazták a legaktívabbakat  - az 51 díjazott közül 30 volt Vas megyei. A 9 vagy 10 versenyen résztvevők - 24-en - kupát, a 11-en vagy 12-n indulók - 27-en - díszes üvegtrófeát kaptak. Vasból 13 sportoló - Ajkay Péter, Czóbel Barbara, Czóbel Gergely, Czóbel Tamás, Grüll Dénes, Kovács Balázs, Kovács Márta, Nagy Dániel, Nagy Máté, Nagy Noémi, Petz László, Wágner József és Woki Zoltán - indult valamennyi állomáson.  A legtöbb résztvevő a VOSSEN-Szentgotthárd és az Írottkő Futóklub egyesületet képviselte.

A CERR-Cup történetének hét éve alatt 83 futóversenyt rendeztek, a kupasorozatba összesen 716-an neveztek. Ketten, Petz László és Woki Zoltán (mindketten VOSSEN-Szentgtthárd) valamennyi viadalon rajthoz álltak  ők különdíjban részesültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!