Sport

2012.11.23. 14:24

Öt bajnoki címet nyert a Controll SE

Érd - Remekeltek a szombathelyi METEX05-Controll SE versenyzői a kung-fu magyar bajnoki döntőben: öt bajnoki címmel, több éremmel tértek haza.

Tóth Gábor

Az érdi sportcsarnok adott otthont a Magyar Tradicionális Kung-Fu és Wushu Szakszövetség által szervezett bajnoki döntőnek. A verseny meghívásos volt, minden kategóriában az előző selejtezők alapján a legjobb négy versenyzőt hívták meg. A METEX 05-Controll SE kung-fu szakosztályának versenyzői közül többen is bejutottak a fináléba.

A serdülő lányok között induló Szakály Judit Sarolta a rövid fegyveres kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A felnőtt női mezőnyben Farkas Krisztina harmadik, míg Túri Bernadett második lett pusztakezes kategóriában. Bettina rövidfegyveres kategóriában szintén másodikként zárt, míg a hosszúfegyveresek mezőnyében bronzérmet szerzett.

Balról: Farkas Krisztina, Túri Bernadett, Lenner Tamás, Cordier Bálint, Pintér Bálint, Szakály Judit Sarolta. Fotó: Metex05-Controll SE

A formagyakorlatos versenyzők közül a férfi felnőtt mezőnyben kiemelkedik Lenner Tamás teljesítménye, aki mindhárom pusztakezes, rövid-, hosszúfegyveres kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. Tamás magabiztosan, nagyszerű formában versenyzett.

Küzdelemben a női mezőnyben versenyző Túri Bernadett a -60 kilogrammos súlycsoportban lett magyar bajnok. A felnőtt férfiak között a -70 kilós Pintér Bálint az elődöntőben megsérült ellenfele megfejelte , ezélrt fel kellett adnia a küzdelmet, végül harmadikként zárt. A -75 kg-os light-sanda kategóriában Cordier Bálint viszont megállíthatatlan volt, magától értetődően diadalmaskodott.

- Bajnoki címekért edzettünk egész évben, ezért utaztunk a döntőre. Versenyzőink megállták helyüket, az eredménnyel elégedett vagyok. Talán egy picit az elgondolkodtató, hogy női versenyzőink formagyakorlatban nem tudtak nyerni. Főleg a nagyon rutinosnak számító Túri Bernadettől vártam volna ezt - adott hangot véleményének a kritikus, szigorú edző, Koszogovits Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!