Sport

2013.01.23. 19:57

A szkander bajnoka

Temesvári Zsoltot választották az elmúlt esztendő legjobb mozgássérült szkanderosának. A szombathelyi sportoló figyelemreméltó eredménysort tudhat a magáénak.

Tóth Gábor

Temesvári Zsolt 1997-ben súlyos agyvérzéssel került kórházba, lebénult a jobb oldala. Innen kellett újra felépíteni az életét. Ismét megtanult járni, beszélni, írni - és megtanult szkanderozni. 2006-óta sportol versenyszerűen. A 42 éves, +92 kilós szombathelyi sportember nemcsak mozgássérült kategóriában versenyez, rendre megméreti magát az egészségesek között is, a masters, 40 év feletti mezőnyben.

 

 

Temesvári Zsolt (szemben) feszül neki ellenfelének az asztalnál (Fotó: Velekei Erik)

Eddig is voltak remek eredményei, de a tavalyi év kifejezetten jól sikerült számára. Többek között a mozgássérültek között magyar bajnok lett, Európa Kupát nyert Franciaországban, Világkupát Budapesten. Az egészséges masters mezőnyben a legjobban bizonyult az országos bajnokságon és ezüstérmet szerzett az Európa Kupában. Így nem csoda hogy a "szakma" a 2012-es esztendő legjobb mozgássérült szkanderosának választotta. Egyébként Temesvári Zsolt az idei esztendőt is kirobbanó formában kezdte: a Kecskeméten rendezett ob-n a mozgássérültek és az egészségesek között is begyűjtötte a bajnoki címet.

- Elégedett vagyok a tavalyi eredményeimmel, és nagyon örülök az országos elismerésnek is  - fogalmazott Temesvári Zsolt. - Rengeteg munka, edzés van az érmek mögött. Átlagban heti négy-öt napot töltök egy jó barátom, Tóth Róbert edzőtermében. Sokat súlyzózom, de igyekszem finomítani a technikámat is. Ez a sportág sokat segített nekem, hogy visszatérjek az életbe, ezért amíg bírom, csinálom. A szkander sok utazással jár, ezért sajnos eléggé költséges hobbi  - pontosabban nekem már életforma. De szerencsére akad támogatóm, nekik igyekszem jó eredményekkel meghálálni a segítséget. Most például javában készülök a márciusi Európa Kupára, amit Szlovákiában rendeznek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!