Sport

2013.01.15. 16:20

Ismét találkoztak: 20 éve szűnt meg az NB II-es Sabaria

Szombathely - Már húsz éve, hogy eltűnt a magyar futball térképéről Szombathely régi, patinás, sokak által kedvelt labdarúgócsapata, a Sabaria-Tipo. Az egykori vezetők, játékosok egy kis nosztalgiázásra gyűltek össze.

Tóth Gábor

A Sabaria-Tipo - eredeti nevén a Szombathelyi Cipőgyár - első jelentősebb eredményét az 1957/1958-as szezonban érte el, amikor megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot. Következett még egy megyei I-es szezon, majd a folytatásban hol az NB II-es, hol az NB III-as bajnokságban szerepelt. Az utolsó évek is szép sikerekről szóltak. Az 1989/1990-es bajnokságban aranyérmes lett az NB III. Bakony-csoportban a gárda. A következő három esztendőben pedig stabil NB II-es középcsapattá lépett elő - sorrendben - egy 10., egy 5. és egy 8. hellyel. Az 1993/1994-es szezonnak azonban már nem futott neki a csapat, ugyanis megszűnt a klub. A Sabaria-Tipo egykori játékosai, edzői, vezető szombaton egy kis nosztalgiázásra gyűltek össze.

 

Egy csapatkép erejéig ismét összeálltak az egykori NB II-es Sabaria-Tipo vezetői, edzői, futballistái. Fotó: Benkő Sándor

 

- Főként azoknak postáztunk meghívót, akik a 90-es évek elején tartoztak a csapat kötelékébe - fogalmazott az egyik ötletgazda Kovács Zsolt, akinek a szervezésben Koncz György volt a társa. - Minden érintett örült az invitálásnak, aki csak tehette, eljött a vacsorára. Nagy örömünkre az akkori vezetőségből megjelent Virágh Géza, Jankó András, Kereki Zoltán és Nyíri Péter, eljöttek az edzők, Mihalecz István és Árvai István is. Összesen egyébként 29-en ültük körül az asztalt. Jó volt a régi társakkal találkozni, hiszen sokfelé sodort minket az élet. Természetesen van,  aki a futball mellett maradt, edzősködik, vagy még rúgja a labdát, de sokan elszakadtak a sportágtól. Elhatároztuk, hogy a jövőben gyakrabban sort kerítünk a találkozókra, és megpróbáljuk szorosabbra fűzni a kapcsolatot. Például szeretnénk öregfiúk-tornákon pályára lépni. Érdekes, tartalmas estét töltöttünk el együtt, kár, hogy 20 évet vártunk ezzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!