Sport

2013.02.20. 17:46

Sikeres Haladás-főpróba

A tavaszi rajt előtti utolsó felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 2:1-re verte az NB II-es Szigetszentmiklóst szerdán.

Pum András

Szombathelyi Haladás - Szigetszentmiklósi TK 2-1 (1-0)

Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Vass.

Haladás: Rózsa - Schimmer (Búrány, 46.), Guzmics, Fehér, Devecseri (Tóth P., 46.) - Simon (Devecseri, 70.), Rajos (Ugrai, 55.) - Németh M., Radó, Halmosi - Andorka (Iszlai, 46.). Edző: Artner Tamás.

A Haladásban a műtétje után lábadozó Kulcsár Kornél-Kenesei Krisztián duó mellett a térdsérülése miatt futóedzéseket végző Kalász Milán sem lépett pályára, míg Nagy Gábort pihentette Artner Tamás. A fiatalok pedig Ajkán, az NB II-es Haladás II-ben szerepeltek.

Radó András (zöldben) jól játszott és gólpasszt is adott a Szigetszentmiklós ellen (Fotó: Kiss Teodóra)

Kiegyenlített játékkal telt az első negyedóra, különösebb helyzet nélkül - olvasható a haladas.hu oldalon. Feltűnő volt, hogy a tompán kezdő hazaiak gyakran lemaradtak a labdákról, a szigetszentmiklósiak rendre megelőzték őket. A 24. percben egy hazai kontra után Radó passzolt a bal oldalon felbukkanó Halmosihoz, aki pár lépés után 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0).

A hajrában előbb Radó lövését védte a vendégek kapusa, majd a szigetszentmiklósiak hibáztak ziccert. Szünet után az 58. percben Radó bal oldali szögletét Guzmics fejjel továbbcsúsztatta, a hosszún érkező Iszlai estében, öt méterről ballal a léc alá helyezett (2-0). A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, ám helyzetek Halmosiék előtt adódtak. A 75. percben Tóth Péter lerántotta a tizenhatoson belül Urbánt. A megítélt büntetőt Korhus a bal felső sarokba emelte (2-1).


A szombathelyiek derekasan küzdöttek, de játékukból hiányoztak a váratlan megoldások, látszott, hogy még fáradtak a futballisták.

- Pozitívum, hogy győztünk, az eredménnyel tehát elégedett lehetek. Ugyanakkor nem elég frissek a játékosok, az elkövetkező másfél hét feladata lesz, hogy a rajtra megfelelő állapotba hozzuk őket – mondta Artner Tamás.

A vasiak több edzőmérkőzést már nem játszanak a jövő szombati bajnoki rajtig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!