Sport

2013.03.13. 18:08

Ezüstérem dartsban

A Bercsényi Miklós Általános Iskola diákja, Lakner Martin ezüstéremmel tért haza a darts diákolimpia országos döntőjéről.

Tóth Gábor

A darts diákolimpia közel 130 versenyzőt felvonultató országos döntőjét a budapesti László Gyula Gimnázium és Általános Iskolában rendezték. A vasi színeket heten képviselték. A diákolimpia versenyeit steel szakágban (sizal tábla, acél hegyű nyilak), vigaszágas rendszerben bonyolítják, vagyis a kieséshez két vereség kell.

Az I–II. korcsoportos, alsós fiúk versenyében Németh Norbert három győzelemmel, kettő vereséggel a 7. helyen végzett. A III–IV. korcsoportos, lányok mezőnyében Maizner Alexa és Molnár Nina egyaránt két győzelemig, két vereségig jutott, hetedikként zárt.

Lakner Martin jól célzott, ezüstérem lett a jutalma (Fotó: Bercsényi iskola)

A fiúk versenyében Lakner Martin három sikerrel kezdett, majd vereségével vigaszágra került, ahol további három győzelmet aratott, megverve például korábbi legyőzőjét. Bejutott a fináléba, ahol végül kiélezett csatában 2-1 es vereséget szenvedett. Minden versenyző a szombathelyi Bercsényi iskola diákja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!