Sport

2013.03.07. 16:54

Szombaton a Szeged lesz a Haladás VSE ellenfele

Szombathely - A hétvégén fennállása során először a futsal Magyar Kupa négyes döntőjében lép pályára a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es csapata. A zöld-fehérek szombaton 19 órás kezdéssel a Szegeddel csatáznak a fináléba jutásért.

Tóth Gábor

A Haladás futsalcsapata kiérdemelte a részvételt a négyes döntőben. Ugyanis három élvonalbeli csapatot (Veszprém, Gödöllő, Cső-Montage) is elbúcsúztatott a sorozatban. A Final Four sorsolásakor aztán a szerencse már a zöld-fehérek mellé állt, ugyanis elkerülték a bajnoki címvédő, listavezető, házigazda Győrt, valamint a kupagyőztes, a tabellán második helyen álló Berettyóújfalut is. A két nagyágyú egymással meccsel az elődöntőben, míg a szombathelyiek a Szegedet kapták ellenfélnek. Azt a Szegedet, amely egyébként egészen jó szezont fut. Sokáig dobogós volt, végül a negyedik helyen zárta az alapszakaszt. De nagyon úgy tűnik, hogy a soros rivális elfáradt, utolsó hét mérkőzéséből ugyanis csak egyet nyert meg. A legutóbbi játéknapon, a felsőházi rájátszás első fordulójában például hazai pályán kapott nagy verést a Berettyótól (3-10). A Haladás viszont a Gödöllő elleni bravúrgyőzelemmel (6-4) nyitotta a rájátszást. A bajnokságban mindkét gárda idegenből hozta el a három pontot, a Szeged Szombathelyen (2-1), a Szombathely Szegeden (4-3) nyert. A HVSE és a Szeged is óriási lehetősége előtt áll, a két hasonló képességű csapat közül ugyanis az egyik ott lesz a vasárnapi fináléban.

- Történelmi lehetőség előtt állunk, ilyen magasságokban még nem járt a klubunk. Tudja ezt jól minden játékosunk, vezetőnk, szurkolónk, és tudom jól én magam is - fogalmazta meg gondolatait Horváth Levente, a Swietelsky-Haladás VSE trénere. - Ennek megfelelően igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni, mindent el fogunk követni azért, hogy bejussunk a fináléba. A Szeged hozzánk hasonló csapat. A játékosai NB II-es és NB III-as szinten nagypályáznak. Csak ők előtérbe tudják helyezni a futsalt, többet edzenek, és bővebb kerettel dolgoznak. Nálunk a keret zöme Ausztriában nagypályázik, az osztrák klubok pedig nem nézik mindig jó szemmel a futsalt. Éppen ezért szombaton nem számíthatok Czeglédire, ha pedig bejutunk a döntőbe, a vasárnapi meccset hasonló okokból Németh Péter és Bagó lesz kénytelen kihagyni. Továbbá Kottán, Németh Krisztián és Bánfalvi sérült. Kicsit elfogytunk, vannak problémáink, de azt ígérem, hogy küzdőszellemre, az akarásra nem lehet majd panasz. Szurkolóink közül már többen jelezték, hogy elkísérnek minket Győrbe, nekik sem akarunk csalódást okozni.

Hajrá Haladás! Óriási lehetőség kapujában áll a Swietelsky-HVSE NB I-es futsalcsapata. Szombaton Győrben a fináléba jutás lesz a tét. Fotó: Kiss Teodóra

Játékoskeret: Sipos Gábor, Jurak Dániel kapusok, Czeglédi Balázs (csak vasárnap), Jáger Sándor, Bagó Gábor (csak szombaton), Joó Bálint, Sipos Norbert, Horváth Péter, Koronczai Roland, Halmos Máté, Egle László, Németh Péter (csak szombaton), Bogyó Károly mezőnyjátékosok.

Program (Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok), szombat: NB II. Kelet-válogatott-NB II. Nyugat válogatott női mérkőzés (13.30), NB II. Kelet-válogatott-NB II. Nyugat-válogatott férfi mérkőzés (15.00), Rába ETO-MVFC Berettyóújfalu 1. elődöntő (16.30), Swietelsky-Haladás VSE-UTC Futsal Team Szeged 2. elődöntő (19.00). Vasárnap: Astra Kiskunfélegyháza-Univerzum női kupadöntő (14.00), férfi kupadöntő (16.30, DigiSport2).

Az NB II-es válogatottak szombati gálamérkőzésén három szombathelyi játékos is szerepet kap - mindannyian a Szombathelyi Egyetemi SE játékosai. A Nyugat női csapatában Boda Patrícia és Orbán Szandra, míg a fiúk között Borsi Gergő lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!