Sport

2013.04.29. 16:01

Bajnok a Vasi Sport Akadémia

Huszonegyedik mérkőzésén is győzött, így veretlenül zárta az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjának küzdelmeit a Vasi Sport Akadémia.

Horváth Erika

PTE PEAC-Vasi Sport Akadémia 0:3 (-12, -18, -8)
Pécs, NB II-es női röplabda-rájátszás, vezette:  Ortner, Gábor.  VSA:  Németh, TAKÁCS, Mikos, SIMON J., KISS, GŐCZI. Csere: Sipos (liberó), Nagy(liberó), Bokor, Csőgör. Edző: Mucsi Péter.

A pécsi záró meccsen a szombathelyiek számára már csak a veretlenség megőrzése jelentett kihívást. Jó nyitásainak és erőteljesebb támadójátékának köszönhetően magabiztosan, nagy különbséggel hozta az első játszmát a vendégcsapat. (12-25). Ugyanígy uralta a második szettet is a szombathelyi együttes (18-25), a harmadikat pedig még nagyobb fölénnyel nyerte meg a kedvét vesztett pécsi csapat ellen (8-25).

A Vasi Sport Akadémia hibátlanul, minden mérkőzését megnyerve zárta a bajnokságot, ezzel az egyesület pár éves történetének legsikeresebb szezonját zárta. Ráadásul a juniorgárda is hasonlóan, veretlenül szerezte meg a bajnoki címet. Még két mérkőzés vár a VSA felnőttcsapatára: a keleti csoport bajnokával, a szegedi SZTE EHÖK SE-vel játszik oda-visszavágót a legmagasabb osztályba, az NB I-be jutásért.  Junior: 0:3 (-18, -18, -12).

A VSA-s lányoknak csak sikerélménye volt, minden meccsüket megnyerték (Fotó: Kiss Teodóra)

Haladás VSE-SZoESE-Kalocsa SE 3:1 (9, -25, 16, 16)
- Szombathely, NB II-es női röplabda rájátszás, vezette:  Barabás, Őri.
HVSE-SZoESE:  Koronczai, Szalontai P., Tóth, Szalontai E., Erdősi, Werkman. Csere:  Horváth M. (liberó), Bodovics, Simon F., Halmosi. Edző:  Bodzer Attila.

Az utolsó forduló előtt még három csapatnak, a Tatabányának, a Közgáznak és a szombathelyieknek is volt esélye a harmadik helyre. Mivel utóbbiak meccse vasárnapra maradt, már tudható volt, hogy 3 bajnoki pontot érő, azaz 3:0-s vagy 3:1-es győzelem kell nekik a bronzhoz. Ennek jegyében pillanatok alatt begyűjtötték az első játszmát (25-9). A második viszont nyitásfogadási hibák és az elrontott végjáték miatt elúszott (25-27). Több hibázási lehetőség viszont már nem volt. Ennek tudatában magabiztosan lépte le ellenfelét a folytatásban a Haladás (25-16, 25-16), amely ezzel megszerezte a dobogós helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!